Nyhet

Nu är Jönköping en VM-stad

Igår avslutades Royal World Cup i Muaythai, thaiboxning, i Bangkok. Efter prisutdelningen, där flera svenska medaljer delades ut, lämnades värdskapet för nästa års världsmästerskap över till Sverige och Jönköping som nu officiellt kan titulera sig VM-stad.

Det var högtidligt när den officiella VM-flaggan på söndagseftermiddagen lämnades över av Thailands turist- och idrottsminister till presidenten för det internationella Muaythaiförbundet. Till tonerna av musik från den thailändska militärens musikkår räckte han sedan vidare flaggan till Anders Hulusjö, kommunfullmäktiges ordförande i Jönköping, och Dilani Perera från den svenska ambassaden.

– Det känns jättehäftigt att Jönköping får arrangera ett VM i en sport med omkring 2000 deltagare från över hundra nationer. Det är samtidigt en uppgift vi tar oss an med stor ödmjukhet och respekt. VM i Muaythai är ett stort arrangemang, men genom bra förberedelser och ett gott samarbete med arrangörerna och föreningslivet tror jag att det blir en riktig succé, säger Patrik Olderius, VD vid Destination Jönköping.

Världsmästerskapet i Muaythai inleds i Kinnarps arena i Jönköping lördagen 19 maj och pågår till 31 maj 2016.

Nyheten kommer via Destination Jönköping

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer