Nyhet

Resultaten från UFC Fight Night 74

Det blev ett snöpligt slut på UFC Fight Night 74. Efter 1 minut och 39 sekunder stod Max Holloway som vinnare då motståndaren Charles Oliveira inte längre kunde fortsätta på grund av en skada.

UFC Fight Night 74 blev en gala med blandade framgångar, som det så ofta brukar vara. Huvudkortet kickades igång av Valerie Letourneau och Maryana Morz. Matchen hölls till den största delen stående där Letourneau var snäppet vassare i varje slagväxling. I första ronden var Morz illa ute efter en fin kombination med en höger som avslut av Letourneau. Matchen gick till domslut där Valerie drog det längsta strået.

Matchen Olivier Aubin-Mercier vs Tony Sims var en klassisk striker vs grappler-matchup, där kanadensaren Aubin-Merciers brottning och styrka visade sig vara för mycket för Sims. Ronderna såg snarlika ut: Aubin-Mercier jagade nedtagningar och Sims gjorde allt för att undvika dem, utan att utgöra någon riktig fara för kanadensaren. I andra ronden fick Sims chansen att låta Oliver smaka läder på riktigt – och han tog den – men utan större efterverkningar.

Olivier Aubin-Mercier vann senare matchen på enhälligt domslut.

I matchen Chad Laprise mot Francisco Trinaldo fick galan ett välbehövligt lyft i tempo. Både Laprice och Trinaldo rivstartade direkt. I första ronden åkte Laprise på en hård vänster som skakade honom rejält. I akt och mening att återhämta sig drog han med sig Trinaldo till mattan och försökte hålla honom i sin guard. Men Trinaldo hade fått blodvittring och skickade iväg tunga slag mot Laprise som kröp ihop för att skydda sig. Hearb Dean avbröt snart matchen och Trinaldo stod som vinnare. I snacket efter matchen var han mycket emotionell.

­– Imorgon är det min 37-års dag, och jag vill att vi ska hålla en fest för alla barnen hemma i Brasilien. Jag har aldrig fått någon födelsedagsfest, men nu har jag äntligen råd med det. Barnen ska få vad dom vill, sa Trinaldo som kommer från en mycket fattig uppväxt.

Galans absolut bästa match, Patrick Cote mot Josh Burkman, bjöd på högt och underhållande tempo, galna slagväxlingar blandat med leenden. Matchen gick fram och tillbaka och det var jämnt tills Patrick Cote sänkte Burkman i tredje ronden och överöste honom med slag. Veteranerna erhöll Fight of the night-bonusen för matchen.

I the Co-mainevent stod Niel Magny (#15) mot påläggskalven Erick Silva. Matchen blev inte så underhållande som man hoppats på, och den annars flashiga Silva verkade hålla igen, kanske för att det inte alltid har lönat sig för honom att vara flashig. Silva som är en utomordentlig grappler fick det tuffare än väntat på mattan mot Magny, som överraskade med sin grappling. Stående hade Magny övertaget med sin långa range och irriterande jabb.

Magny vann på split dec.

Och så huvudmatchen. Av det lilla vi fick se skulle det nog ha blivit en mycket bra match. Det märktes att det var två hungriga fighters som hade tagit över oktogonen. Efter drabbning höll sig Oliveira för nyckelbenet och visade att han inte längre kunde fortsätta. Matchen avbröts och Holloway stod som vinnare. Oliveira fördes direkt till sjukhus men någon diagnos eller anledning till den plötsliga skadan har inte offentliggjorts ännu.

 

AV OSKAR DAHLGREN

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer