Nyhet

Finalmatch och prisutdelning i World Cup

Lördagen stod för finalmatch mellan Sveriges Magnus Andersson i -71 kg 18-23 år. I andra ringhörnan fanns fransmannen Dany Njiba, intensivt påhejad av den franska hejarklacken.

Bägge parterna var ungefär jämnlånga och jobbade med starka tekniker på distans, där Magnus träffade hårt med högerslag och rundsparkar. Fransmannen tycktes dock sätta aningen fler tekniker och vann första ronden på poäng. Andra fortsatte i samma mönster och ytterligare poängförsprång till fransosen. I tredje behöver Magnus en knockout för att vinna, men fick inte riktigt den extra medvind som behövdes utan även sista ronden gick till Njiba. Väl kämpat av bägge sidor, men vinsten gick till Frankrike denna gång. Sveriges första silver i detta VM är dock ett faktum, vilket är en klar bedrift i ett tufft startfält.

Även prisutdelningar för de bronsplaceringar som erhållits skedde under dagen. Både Felix Bengtsson och Jaffar Al Ghashami fick kliva upp på prispallen framför tv-kameror och åskådare för att mottaga sina välförtjänta bronsmedaljer. Tre medaljer hittills för Sverige, och imorgon väntar resterande finaler som går av stapeln under tidig eftermiddag thailändsk tid.
felixvinst
jaffarvinst
magnusslag
magnusspark
AV DANIEL BERONIUS
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer