Nyhet

Medaljregn till Sverige och Sofia Olofsson turneringens bästa kvinnliga fighter!

Söndagen avslutade Royal World Cup i Bangkok, och tre svenskar hade finalmatcher kvar. Slutresultatet? 13 medaljer från svensk sida, varav ett guld, tre silver och 9 bronsmedaljer. Stort!

Evelina Wikner mötte Katia Semail från Frankrike i – 57 kg. Evelina hade en fin rörlig och kontrande stil som såg mycket stilfull ut. Semail var dock den mer aktiva i sin drivande stil av de två och kunde plocka fler poäng. Matchen såg ungefär likadan ut mellan ronderna, och fransyskan tog med sig vinsten. Silverplats till Evelina!

Isa Tidblad Keskikangas mötte Anastasiia Nepianidi Ryssland i -67 kg, och här var matchbilden omvänd från den förra. Isa jagade efter ryskan med tekniker men Nepianidi gjorde ett bra jobb i att hålla sig rörlig och utom räckhåll för Isas kombinationer, samt prickade in tekniker fortlöpande som satt på svenskan. Även här hade ronderna liknande utseende från början till slut, och när matchen var över var det ryskans hand som höjdes i luften. En besviken Tidblad Keskikangas fick tyvärr acceptera att hon för dagen fick lov att vika sig.

sofiapokal

Sofia Olofsson mötte Andra Aho från Estland i -54 kg och som vi vid det här laget blivit vana vid gick det inget vidare att sätta sig emot Sofia. Hon kom som en furie ur ringhörnan och drev på med attacker som fick motståndaren att verka slö i jämförelse. Var det inte slag och sparkar så kom Sofias stenhårda clinch med armbågar till sin rätt, och Estländskan hade fullt upp med att gardera sig mest hela matchen igenom. I rond tre tyckte domaren det fick vara nog, och stoppade matchen med domslutet RSC Outclass som följd. Ett präktigt avslut på en imponerande turnering från Sofia Olofssons sida, som mycket rättvist resulterar i en guldmedalj.

När priserna skulle delas ut var det även Sofia som fick priset för turneringens bästa kvinnliga fighter, vilket understryker vikten av hennes prestation i ett så här stort och kompetent startfält. En buckla modell större donerad av självaste drottningen av Thailand blev hennes och tjänade som en härlig avslutningsscen för detta mästerskap som resulterat i massiva 13 medaljer från svensk sida, varav ett guld, tre silver och 9 bronsmedaljer. Stort!

sofiaflag

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer