Nyhet

Ronda Rousey möter Holly Holm i UFC 195

Nu är det alltså klart vem som står näst på tur för ”The most dominant in the world”. Ronda Rousey går mot före detta proffsboxaren Holly Holm i UFC 195. Återigen handlar det om två atleter med felfria records som slåss om bantamweighttiteln.

Vad händer nu? Vem blir nästa motståndare?

Frågan ställs efter varje match med Ronda Rousey som har briljerat i UFC ända sedan starten. Efter att Ronda gjort processen kort med Bethe Correia, något som hon visserligen alltid gör, var det inget undantag.

Blickarna riktades mot Miesha Tate. Tate har visserligen redan förlorat mot Rousey två gånger, men hon är den enda som har överlevt en rond mot OS-medaljören. Det gäller att greppa efter halmstrån när man har en champ som rensar divisionen.

Men ändrade planer alltså.

Matchen kommer nu istället att gå mot Holly Holm. Precis som Rouseys record (12-0), besitter Holm ett felfritt record (9-0). Som före detta proffsboxare – en väldigt framgångsrik sådan – har hon vassa händer som kanske skulle kunna vara ett problem för Rousey. Med betoning på kanske.

Det är inget snack om att Holly Holm är en kompetent motståndare, något som Ronda Rousey själv har uttalat sig om.

”January 2 I’ll be fighting Holly Holm, who’s the most decorated striker we have in all of mixed martial arts. Not the women’s division, not the bantamweight division. [Holm]’s a 19-time boxing champion. Holly Holm was The Ring magazine pound-for-pound Fighter of the Year, and definitely my biggest challenge to date”

Men även om Rondas stand-up har förbättrats avsevärt för varje match som går, så skulle det var förvånade om hon inte tar matchen till mattan. Och där… Där är hon en klass för sig.

Man ska dock inte glömma att detta är kampsport. Alla som tävlar i UFC är på elitnivå och allt kan hända. För ni kommer väll ihåg UFC 173? När den uträknade TJ Dillashaw skulle gå mot den då ”oslagbara” Renan Barão.

Matchen mellan Ronda Rousey och Holly Holm kommer att gå den 2 Januari 2016. Resten av kortet är inte klart ännu.

AV OSKAR DAHLGREN

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer