Nyhet

Sverige mot Norge när Fornling och Smaadal drabbar samman i Nyköping 19/9

Igår blev det officiellt att underkortet till Skoglund – Cherviak den 19:e september i Nyköping kommer att kryddas med ett skandinaviskt derby, och det i form av en sexrondare mellan två boxare som har vana av att ge allt i ringen – malmöboxaren Sven Fornling och Simen Smaadal från Langhus. ”Det här kan mycket väl bli kvällens bästa fight!” sade promotor Nisse Sauerland ”Det här är vad Nordic Fight Night handlar om!”

Fornling debuterade som proffs för drygt ett och ett halvt år sedan och har inkasserat sju segrar av sju möjliga, varav fem via knockout. 26-åringen från Malmö har, till skillnad ifrån sina landsmän på underkortet, boxats majoriteten av sina matcher på svensk mark, och då via den forna världsmästaren Armand Krajncs promotionbolag ABP (Armand Boxing Promotion).
”Jag respekterar att Smadaal för att ha utmanat mig.” sade Fornling (Smaadal utamanade Fornling via sociala medier tidigare i augusti)
”Jag tycker att nordiska boxare ska möta varandra oftare.” fortsatte svensken, som förutspår ett fullskaligt krig i Rosvalla Arena.
”Det kommer att bli sex ronder av krig och kaos. Smaadal är något längre än mig och till en början kanske han kan hålla mig på avstånd, men allt eftersom kommer jag att få fighten dit jag vill när det kommer till rytm och distans – hårt och nära.”
Simen ”The North Sea Defender” Smaadal har en liten men trogen fanskara som kommer att göra sitt bästa för att överrösta de över femtusen svenskarna på plats i Nyköping. Smaadal är dock säker på att han kommer att lämna Sverige med fler fans än när han kom dit.
”Fornling må vara hemmaboxaren, men jag vet att efter fighten kommer jag att ha över 5000 svenska fans. Jag vet att publiken kommer att vara högljudd, och jag älskar att boxas när den får taket att lyfta.” sade norrmannen
”Jag är mer än redo för denna matchen. Min träning går bra och jag känner mig starkare för varje dag som går. De kommande två veckorna kommer jag att spendera i Danmark och sparras med Patrick Nielsen, vilket kommer att skänka mig det fokus och den skärpa som krävs för att vinna.”
Rent kvalitetsmässigt kommer det inte att bli den bästa fighten under kvällen, men likt Nisse Sauerland har jag goda förhoppningar om att det kommer bli den mest underhållande. Det är två jämna boxare som möts – inte bara i form av skicklighet utan också ålder och erfarenhet – och bägge har i sina tidigare matcher visat att de älskar att ge allt, och vägrar att vika sig.
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer