Nyhet

Semifinaler dag två i Royal World Cup

Fredagen innehöll resterande fyra semifinaler för de svenskar som gått så här långt, och nu skulle fightas om chansen till VM-final i helgen.

erik1
Erik Berglund
ställdes mot Szkudralek Remijinz, Polen i -86 kg i dagens första semifinal för Sverige. Matchen var jämn och pendlade fram och tillbaka med huvudsakligen slag och sparkattacker. Första ronden till polacken, andra till Sverige, och den tredje var fortsatt jämn men hamnade till polackens favör på poäng. Förlust idag, men bronsmedalj till Erik Berglund.

burim2

Burim Rama mötte I dagens andra semifinal Islam Murtazaev, Ryssland i -75 kg. Även denna match slutade tyvärr med en poängförlust för Sverige.

felix2

Felix Bengtsson mötte en skicklig boxare i Jeff Kelly från Nya Zeeland i juniorklass -60 kg. Felix som föredrar clinchen hamnde lite mer än önskat på distans, och väl i clinchen blev det mer tunga knän från svensken och fler men lösare från motståndaren som hade ett poängövertag. I tredje ronden satte nya zeeländaren först en bra backkick och därefter flera kast på raken, vilket fick domaren att stoppa matchen och döma vinst på RSC outclass till Kelly. Förlust för Felix och Sverige även här, men väl en till bronsmedalj.

giang2


I dagens sista match stod Giang Hoang mot Roman Valigevyck från Ukraina i -51 kg. Matchen började med riktigt hög klass från bägge sidor och såg lovande ut för Giang som var oerhört rapp i sina attacker. En bit inpå andra ronden träffade dock ett klockrent slag från Ukrainaren, och Giang gick i mattan. Han kom upp på benen, men var alltför groggy för att fortsätta och matchen slutade med knockout. Förlust även i sista svenska semifinalen, och en tung tävlingsdag för vårt landslag.

Vi stryker ett streck över dagen, går och lägger oss och hoppas på bättre resultat i dagarnas kommande finaler.

AV DANIEL BERONIUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer