Nyhet

Dagens resultat från World Cup

Torsdagen innebar semifinaldags, och Sverige stod redo med hela tretton deltagare som tagit sig så här långt, varav nio matchar idag och de fyra imorgon.

Jaffar Al Gashami var först ut och mötte Quentin El Hamdou från Frankrike I -57 kg B-klass. Det blev en riktig krigarmatch där Jaffar tog första ronden, fransmannen den andra, och den tredje blev otroligt jämn. Domarsiffrorna i den tredje ronden blev 3-2 till fransmannens favör, så tyvärr en förlust för Jaffar med minsta möjliga marginal men väl en bronsmedalj att stoltsera med!

Magnus Andersson

Magnus Andersson gick match nummer två av svenskarna och ställdes mot Aidamir Dzharimov från Ryssland i -71 kg B-klass. Matchen började liksom förra gången jämt, men vartefter tiden gick tycktes Magnus allt mer bekväm och kom loss med sina fina kombinationer och slagserier som gav ryssen en räkning i andra ronden. Tredje ronden fortsatte på samma sätt med dominans från Magnus sida, och hans namn ropades ut som vinnare. Finaldags för Magnus Andersson!

Therese Gunnarsson ställdes mot regerande europamästarinnan Myriame Djedidi från Frankrike I -51 kg. Det märktes tidigt att fransyskan var rutinerad, och hon föll inte lika lätt som de andra för Therese fina serier eller clinchgrepp. Det blev en hyfsat jämn historia men Djedidi var ändå den som hade marginalerna på sin sida matchen igenom och tog med sig vinsten på poäng. Brons till Therese.

Sofia Olofsson

Sofia Olofsson var nästa krigare i ringen och fick möta thailändskan Sopapan Likittrakul i -54 kg. Motståndaren hade längdfördel och tycktes bekvämast med traditionell thaistil med huvudsakligen sparkattacker och en mer avvaktande approach. Sofias starka clinch blev här relativt neutraliserad av motståndarens rutin, men när det kom till slagattacker var svenskan överlägsen. Serie på serie träffade sitt mål redan från första ronden och thailändskan fick ta emot många hårda smällar. Detta var den avgörande skillnaden mellan dem två och Sofia tog med sig varje rond hem på poäng. Nu stundar final för Sofia, och jakten på guldet är på spurtsträckan.

Evelina Wikner

Evelina Wikner klev därefter in mot Tio Miriam från Nya Zeeland för semifinalen I -57 kg. Evelina jobbade mycket fint med sitt fotarbete, stilfulla kombinationer och direktkontringar med distansknän. Motståndaren kämpade framåt, men kom till korta mot Evelinas arsenal och fick bland annat en räkning efter en fin serie knän i clinchen. En säker och stabil poängvist, och även Evelina är nu redo för finalfight.

Sandra Bengtsson

Matchen därefter såg Sandra Bengtsson möta Valent Mariya från Vitryssland I -60 kg. Mariya har en diger erfarenhet och meritlista, och visade upp ett stabilt game. Tidigt i första ronden fick Sandra ta emot en skur knän från clinchen varav ett träffade hårt i ansiktet och skar upp ett cut på kinden som gav räkning. Sandra jobbade på stabilt med framför allt sina slag och högersparkar, men vitryskan svarade ofta med samma mynt och tycktes ligga steget före överlag. Bengtsson fick en till räkning i rond två efter en attackserie, och kunde inte vända poängunderläget i tredje ronden. En tuff fight, som denna gång inte gick till svensk favör. VM-brons till Sandra Bengtsson.

Isa Tidblad Keskikangas

Isa Tidblad Keskikangas tog sig an Melody Downs från Nya Zeeland i nästa drabbning som gick i -67 kg. De bägge opponenterna hade relativt likartad stil, men det som stack ut var Isas boxning. På det stora hela en relativt jämn tillställning men Isas boxningsserier gjorde skillnaden och gav henne vinst i varje rond. Seger, och final väntar i dagarna för vårt guldhopp Isa Tidblad Keskikangas.

Elina Nilsson

Efter att ha drabbats av en ögoninfektion dagarna innan stod ändå Elina Nilsson nu i ringen och mötte Steph Glew från Australien i -71 kg. Även dessa bägge fighters hade en likartad stil och bägge satte fina serier med en bra mix av slag och sparkar. Särskilt Elinas avslutande lowkicks i många kombinationer såg bra ut. Matchen var väldigt jämn, men domarna bedömde Glew som den mest framgångsrika och gav henne poängfördel i varje rond. Vinst till Australien, men ännu en bronspeng till Sverige och Elina Nilsson.

Anna Strandberg

I kvällens näst sista match ställdes Anna Strandberg mot Andreja Ivas från Kroatien i -75 kg. Ivas hade en rörlig stil med explosiva ingångar och kombinationer, vilket gjorde att Anna sällan fick utrymme för de fina långa tekniker hon visat upp innan. Vartefter matchen fortsked verkade Kroatiskan allt mer bekväm, och prövade ett antal backkicks som träffade hårt i magen. Anna kom inte riktigt fram med sin offensiv, och fick notera en poängförlust. Brons till Anna.

Felix Bengtsson

Felix Bengtsson, Sveriges sista kombatant för dagen och tillika den första representanten för thaiboxningsgymnasiet I Varberg, mötte Marco Galvez från Mexiko i juniorerernas -60 kg klass. Felix verkade lugn och avslappnad och jobbade effektivt på alla distanser. I tredje ronden träffade Felix sin motståndare hårt och luften gick ur honom. Domaren påbörjade en stående räkning och mexikanen var oförmögen att fortsätta innan tio. Snygg vinst på TKO till Felix Bengtsson och stundande semifinalmatch härnäst!

Imorgon fredag väntar resterande semifinaler för svenskarna, och då ser vi Erik Berglund möta Szkudralek Remijinz från Polen , Burim Rama mot Islam Murtazaev från Ryssland, Giang Hoang möter Roman Valigevych från Ukraina och Felix Bengtsson mot Jeff Kelly från Nya Zeeland.

AV DANIEL BERONIUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer