Nyhet

Explosion i Bangkok – mitt under World Cup

Under måndagseftermiddagen exploderade en bomb i Bangkok, mellan hotellet där landslaget i thaiboxning bor och arenan där matcherna i World Cup pågår.

Enligt Svenska Budo & Kampsportsförbundet har några av medlemmarna i det svenska thaiboxningslandslaget vistats i arenan under dagen med anledning av matcher, andra medlemmar har haft ledig dag och därför har gruppen varit utspridd.

De senaste uppgifterna informerar dock om att samtliga i landslaget inte kommit till någon fysisk skada vid explosionen.
Det meddelas också att det internationella Thaiboxningsförbundet kommer att hålla ett möte vid 22.00 under måndagskvällen, lokal tid.

Vi uppdaterar så fort nya uppgifter inkommit.

UPPDATERING:

Pernilla Johansson, ordförande i Svenska Muaythaiförbundet har uttalat sig om hur landslaget hanterar situationen i Bangkok.


”Tävlingarna ska genomföras som planerats. De har rekommenderat oss att använda deras transporter till arenan. Vi har haft ett krismöte i truppen och har sagt åt alla att hålla sig på hotellet när de inte tävlar. Ingen av de aktiva har uttryckt att de inte vill vara kvar, men vi har kontinuerliga möten och har alternativ i beredskap.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer