Vad är det som händer i UFC?

Det har nog undgått få att det kokar rejält inom UFC-organisationen sedan en tid tillbaka. Startskottet för de senaste skriverierna och ”skandalerna” var när ‘Stitch’ Duran sparkades som cutman.

Avskedet av ‘Stitch’ Duran kom bara en dag efter att han uttalat sig om UFC:s samarbete med Reebok – ett samarbete som kritiserats och ifrågasatts av många inom kampsportsvärlden. I och med samarbetet med Reebok, får inga andra utomstående sponsorer synas på fighters eller under events, eftersom Reebok nu var den officiella sponsorn av UFC.
Duran uttryckte då den negativa delen i samarbetet med att han, bland många andra, fick avbryta flera samarbeten med tidigare sponsorer och därigenom förlorade pengar.

En kommentar som inte mottogs väl av Dana White, då Duran som sagt blev sparkad dagen efter. När Duran har intervjuats om avskedet, har han uttryckt en besvikelse över att White inte ringt honom personligen – något som White nu slår ifrån sig.

Till FOX Sports sa White:
”Stitch Duran needs to realize what the meaning of the word friend is. Stitch Duran and I were never friends. We were work associates. We came up together in the boxing world. When we hired cutmen, he was one of the guys I brought in here.. Friends are people you call on the phone and talk to all the time. Stitch Duran was never my friend. And Stitch Duran saying I should’ve called him. I’ve never dealt with the cutmen ever.”

Det slutar dock inte där.
Efter beskedet om att Duran inte längre är en del av UFC-världen, har kritiken och de negativa kommentarer haglat in. På sociala medier har White bland annat anklagats för att bara bry sig om pengar och att UFC inte längre handlar om sporten och fighten.

Och visst kan man tycka att kritiken är välriktad, med tanke på den senaste tidens händelser. Men vad säger mannen i rampljuset själv?
Se exempel nedan.

11760253_10152986694856863_3957040290898933766_n

 

Och detta är ett av de mildare exemplen.
Under förra veckan gick White fullständig bärsärk på Twitter i bemötandet av ifrågasättande UFC-fans. Han kallade fansen för idioter, påpekade att de skulle byta profilbilder och gick till personangrepp.

Börjar Dana White kuva under pressen, eller är det som en del fans påpekat – att det enda viktiga är pengarna?

AV MADELEINE GARTÉUS

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer