Nyhet

Jack inför det tuffa titelförsvaret: ”Jag måste träna som om det är jag som är utmanaren.”

Tyvärr blir det inget titelförsvar på Floyd Mayweathers underkort i september för stockholmsboxaren tillika WBC:s titelhållare i supermellanvikt, Badou Jack. Mötet mot britten George Groves kommer att gå av stapeln den 22:e augusti i svenskens nuvarande hemstad Las Vegas, och det är Jack (19-1-1,12KO) som återigen får iklä sig rollen som underdog – om än knappt. Men denna gång gör han det med ett bälte runt midjan.

Genom segern över Anthony Direll i våras visade ”The Ripper” att han hör hemma i viktklassens toppskikt, men 31-årige Jack är trots de nyvunna framgångarna fortsatt ödmjuk, och väl medveten om att den tuffaste tiden – är den han har framför sig.

”Jag vet att Groves är ute efter vad jag har, så jag måste träna som om det vore jag som är utmanaren, som om det är jag som ska ta titeln från honom.” sade Jack till boxingscene.com

27-årige Groves (21-2,16KO) blir svenskens hittills svåraste uppgift i karriären, London-boxaren rankas trea i viktklassen av Ring Magazine och femma av boxrec.com (Badou rankas #7 resp. #12). Groves har efter de dubbla förlusterna mot landsmannen Carl Froch 2013 och 2014 återvunnit en del av det förlorade självförtroendet genom segrar över Christoffer Rebrasse och Dennis Douglin (bägge huserandes någonstans kring topp 40-50 i viktklassen).

”Det är den här typen av utmaningar jag vill ha…” sade Jack

”…jag är mästare nu, det finns ingen anledning att ta ett steg tillbaka.”

AV ALEXANDER JOHNSSON

Fighterpodden avsnitt 54: Fight Club Rush & Grappling Gäris

Kommentarer