Nyhet

Martin Pacek OS-klar

Martin Paceks guld sätter punkt för en bra Grand-Slam-turnering i Ryssland och han har i och med det samlat ihop tillräckligt med rankingpoäng för att kvala in till OS i Rio 2016!

– Helt fantastiskt. Jag har nog inte riktigt smält det än. Målet att tävla på ett OS är det som för en framåt, det är dit man vill nå med sin idrott, säger Pacek till SVT Sport.

I finalen i Tyumen ställdes Pacek mot Jevgenijs Borodavko från Lettland, samme motståndare som slog ut Pacek i kvartsfinal i Grand Slam-tävlingen i Baku i maj. Segern i Tyumen är den första i en Grand Slam-judotävling någonsin för svensk del och den är värd 500 rankingpoäng, vilket gör att Pacek tar ett rejält kliv på rankingen. Förutom Martins historiska guld så kom Anna Bernholm femma, Joakim Dvärby och Tommy Macias slutade på sjundeplats samt matchvinter till Mia Hermansson och Robin Pacek! Nu startar slutförberedelserna inför VM i Astana om 6 veckor med 2 veckors läger i Tyumen och Sochi!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer