Nyhet

Hamza Bougamza får chans om VM-bältet i K1 på Gotland

Hamza Bourgamza, folkstjärnan från Rinkeby, får en stor chans efter att Tofan Pirani har skadat sig på träning. Den fyrfaldige svenske mästaren kliver tappert med kort varsel upp i ringen på Supremacy League V på Gotland på lördag för att möta Ungraren Tamas Birics om WKN’s världsmästarbälte i superflugvikt.

Hamza som vi senast har kunnat följa i SVT’s tv-serie En Svensk Klassiker tillsammans med bland annat Rickard Herrey, får nu sitt livs utmaning då han ställs emot en mycket rutinerad fighter från Ungern. Hamza kommer till Gotland med ett fantastiskt record om 37 vinster på 41 matcher. Med fyra raka SM-titlar (2012-2015) så är han en av Sveriges hetaste fighters just nu. Han fyller dessutom ut listan med en Skandinavisk proffstitel i WMC, ett guld från Nordiska mästerskapen i muaythai och inte mindre än två VM-brons och ett EM-silver. Hans motståndare är dock ingen att bara promenera över. Tamas Birics har hela 58 matcher bakom sig med fördelningen 35-20-3. Så trots nästan lika många vinster så har Birics ytterligare nästan 20 matchers erfarenhet i ryggen. Han är trefaldig ungersk mästare, har Europabältet i WFMC och har deltagit i många stora promotions inklusive K-1.

Hur man än vänder på det så har K1-galan i Visby nu blivit ännu vassare. Att få se förortens stolthet vinna en VM-titel på hemmaplan vore verkligen en dröm för hela Sverige!

6. fightcard - Bougamza vs Birics

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer