Nyhet

MMA-Landslaget: What happens in Vegas…

Svenska landslaget i amatör-MMA är på plats och redo i Las Vegas inför det stundade VM:et. Team trainer Anders ”Taxi” Ohlsson är naturligtvis på plats också och delar med sig av dagens intryck till Fighter Magazine.

Tidigt fredag morgon var det dags att lyfta mot Las Vegas och amatörMMA-VM. Jag, Lisa och Irman mötte upp Serdar på Arlanda för att inleda den 20 timmar långa flygningen till over there.

Väl framme kändes värmen som att gå in i en vägg. Otroligt torr luft och 45 grader i skuggan är inget man är riktigt van vid, speciellt inte den här sommaren. Att hålla vätskebalansen kommer vara en viktigt faktor för att kunna prestera på topp under veckan.

Då landslaget sammanstrålar först på söndag och vi innan dess bor utspridda i Vegas har vi roat oss lite själva i de grupper vi rest hit. Vi passade på att ta en dagstur till Grand Canyon, en fantastisk upplevelse och mäktigt vacker natur.

Söndag klockan tolv samlades då landslaget för registrering och en första invägning för att se att alla låg rätt till i vikten. Alla låg perfekt och är i bra form inför veckan. Inga skador och inga förkylningar, bara att köra fullt blås under veckan.

Söndag kväll samlades de olika ländernas landslagsledningar för att ta del av lottningen av matcher och få reda på vilka fighters som skulle fightas på måndag. Efter en lite lätt utdragen process fick vi reda på första dagens matcher.

Sverige representeras första VM-dagen av Johan Andersson som möter en tjeck (inget namn på honom än), Renato Vidovic som möter Carl McNally från Nordirland samt Rostem Akman som möter Juho Laitinen från vårt kära grannland Finland.

I skrivande stund har Renato och Rostem klarat matchdagsinvägningen, bara Johan kvar. Sen drar matcherna igång om ca fyra timmar och ny rapport efter dagens tävlingar kommer senare.

Go Team Sweden!

AV ANDERS ”TAXI” OHLSSON

image2 image3-1 image1-1 image3

image1

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer