Nyhet

UFC 189: Gunnar Nelson får ny motståndare

Welterviktaren Gunnar Nelsons tilltänkta motståndare, britten John Hathaway, har skadat sig och kommer inte kunna gå den tilltänkta matchen. Klart blev nyss istället att Brandon Thatch kliver upp och tar matchen mot Nelson och att Nelsons teamkamrat, Cathal Pendred, möter John Howard istället för Thatch.

Under tisdagen meddelade UFC att Hathaway skadat sig. Hur eller vilken typ av skada framgick inte, men Hathaway har haft en kronisk tarminflammation (Crohns) under de senaste åren och det är mycket möjligt att det denna åkomma som sätter stopp för matchen.

Nelson (13-3-1) förlorade sin första match som proffs mot Rick Story via enhälligt domslut. Dessförinnan hade Nelson elva raka vinster, varav nio av dem på submission. Thatch (11-2) kommer att försöka ta igen efter sin förlust mot Benson Henderson, vilket avslutade hans svit på 10 raka segrar.

John Howard (22-11) har förlorat sina tre senaste matcher mot bland andra Lorenz Larkin. Pendred har fyra raka vinster i UFC, den senaste var mot Augusto Montaño på UFC 188.

Nedan kan du se det rådande matchkortet för galan.

HUVUDKORT

  • Robbie Lawler vs. Rory MacDonald
  • Dennis Bermudez vs. Jeremy Stephens
  • Gunnar Nelson vs. Brandon Thatch
  • Thomas Almeida vs. Brad Pickett

UNDERKORTET

  • Matt Brown vs. Tim Means
  • John Howard vs. Cathal Pendred
  • Alex Garcia vs. Mike Swick
  • Henry Briones vs. Cody Garbrandt
  • Neil Seery vs. Louis Smolka
  • Yosdenis Cedeno vs. Cody Pfister
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer