Nyhet

Girlcampen

Den 13 juni anordnade Helsingborg Muaythai ett kampsportsläger för tjejer. Det ingick thaiboxning, boxning och MMA där Sofia Olofsson, Johanna Rydberg och Pannie Kianzad var instruktörer. Här kommer en lägerrapport!

– Intresset för lägret var enormt. Vi postade ett event på Facebook i mitten av april och redan efter två veckor var 42 platser fullbokade. Vi fick säga nej till väldigt många. Ett lyxproblem, men ändå tråkigt att behöva säga nej, säger Stefan Nilsson som arrangerade lägret.

Till lägret kom det utövare från hela landet och från olika kampsporter med olika erfarenhet – allt från tävlande på elitnivå till motionärer. Klockan tio på lördag så var det dags. Man kände redan från början att det rådde en god stämning när Sofia Olofsson drog igång det första passet i thaiboxning. Sofia är en av de bästa kvinnliga thaiboxare vi har i Sverige just nu. Något som bekräftas av att hon vann all sina matcher på knockout när hon tog sitt EM-guld förra året.

Efter en grundlig uppvärmning drillades deltagarna med tekniker på mittsar och fick testa på olika kombinationer med slag, spark och knä. Efter middag så inleddes det andra passet för dagen – boxning med Johanna Rydberg. Johanna är kanske mest känd som thaiboxare, men har även en karriär som proffsboxare där hon boxas för Armand Boxing promotion.

Efter uppvärmning och grundtekniker blev det parövningar på mitts. Johanna lade mycket fokus på att förflytta vikten från ben till ben. Detta för att få kraft och att ha rätt balans efter man slagit. Något som kanske låter lätt men kan vara väldigt svårt, helst då man har en motståndare framför sig som attackerar.

Sista passet hölls av Pannie och då handlade det givetvis om MMA. Deltagarna fick lära sig att ta sig ur grepp och svåra positioner, där den andre fick i uppgift att behålla positionen och grepp. Många av deltagarna var nog lite skeptiska till MMA då de aldrig provat detta innan, men glädjen och kamplusten som återspeglades i deras ögon där de fick rulla med varandra gick inte att ta miste på. Man såg att alla hade jättekul och jag tror att MMA fick nya fans.

Sammanfattningsvis var det ett väldigt lyckat läger och alla hade roligt och lärde sig nya saker och arrangören hoppas kunna göra om detta någon gång i höst!

Instruktörerna

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer