Nyhet

Elin Johansson från Skellefteå bronsmedaljör i European Games

I fredags skrev 24-åriga Elin Johansson från Skellefteå taekwondohistoria genom att vinna brons i första upplagan av European Games i Azerbaijan.

Elin som tävlar för Soo Shim Taekwondo och Hapkidoklubb i Skellefteå var uttagen att representera Sverige vid European Games i -67 kilosklassen. Elin startade övertygande med att vinna med siffrorna 14-6 mot irländska Chloe Aboud. Därefter väntade slovenska Anic Franka i kvartsfinalen, en match som slutade 5-4 till Elins fördel. I semifinalen mötte Elin hemmahoppet, azerbaijanska Farida Azizova, en match som Elin tyvärr förlorade med 2-5. Elin hade dock nått fram till bronsfinal där hon ställdes mot ukrainska Tatiana Tetereviatnykova. En tät match som Elin till slut vann på Golden Point i en förlängningsrond och bronsmedaljen var bärgad.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer