Nyhet

Battle for Ohio: är Porters stil kryptonit för Broner?

Det kan tyckas en aning ironiskt att Las Vegas blir skådeplatsen för Slaget om Ohio på lördag, men vem orkar bryr sig när det är Adrien Broner och Shawn Porter som står för underhållningen?

Broner (30-1,22KO) har efter förlusten mot Marcos Maidana för ett och ett halvt år sedan vunnit tre raka, men risken är överhängande att fighten mot Porter (25-1-1,16KO) blir en icke-favorit i repris för 25-åringen ifrån Cincinnati.

Porters stil är nämligen inte helt olik Maidanas. Han trivs bra på insidan där han kan leverera tunga krokar mot kropp och huvud. Han är oftast effektiv i sin press (om än något förutsägbar) och hal som en ål när motståndaren desperat vill låsa situationen. Inte konstigt då kanske att Broner – för första gången i sin karriär – äntrar ringen som underdog.

Broner är dock en skicklig kontringsboxare, och om hans ring-IQ förbättrats något sedan förlusten mot ”Chino”, är det mycket möjligt att han lyckas hålla Porter på ett behagligt avstånd matchen igenom.

Bara en kan vara den främste i ”The Buckeye State”. Men vem det blir, är svårt att förutse.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer