Nyhet

”Maravilla” lägger handskarna på hyllan

Den argentinske stjärnan Sergio ”Maravilla” Martinez gick under helgens Hall of Fame-event i Canastota, New York ut med annonseringen att hans magnifika karriär nu nått sitt slut. 40-åringen ifrån Buenos Aires har inte boxats sedan förlusten mot Miguel Cotto för ett år sedan, i en fight där Martinez såg ut att vara långt nedanför den topp han en gång stod på i mellanviktsdivisionen.

Det har varit känt att Martinez kropp tagit stryk till följd av den arton år långa proffskarriären, inte minst knät, vilket givetvis är förödande för en atletisk boxare som till stor del förlitar sig på rörelse. Detta, i kombination med inaktivitet och ålder, gör att beslutet inte kommer som någon chock för de som följt sporten de senaste åren.

”Det är dags att ställa sig åt sidan, och gå mot nya horisonter.” sade Martinez

”Jag drar mig tillbaka. Tack så mycket, och mot den eviga segern (Hasta la victoria siempre).”

”Maravilla” började boxas som så sent som vid 20 års ålder, femton år senare erövrade han sitt första världsmästarbälte mot amerikanen Kelly Pavlik, och gjorde inte mindre än sex titelförsvar under karriären. Som bäst var han rankad 3:a i världen kilo-för-kilo av Ring Magazine, med enbart Floyd Mayweather Jr och Manny Pacquiao framför sig.

Några av hans mest minnesvärde insatser inkluderar (förutom mötet mot Pavlik) KO2-segern över Paul Williams (Utnämnd till årets knockout 2010 av Ring Magazine) samt den dramatiska slutronden mot Julio Ceasar Chavez Jr 2012.

Martinez drar sig tillbaka med ett facit bestående av 51 segrar, 3 förluster och 2 oavgjorda, och kommer att bli betraktad som en av de mest framgångsrika mellanviktarna under 2000-talet.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Höjdpunkter ur karriären:

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer