Nyhet

Wilder frälste hemmapubliken – Molina uträknad i nionde

Segern var väntad, och knockouten förmodad. Men att vägen dit skulle kantas av dramatik var desto mer förvånande, inte minst för Deontay Wilder själv, när han i lördags försvarade sitt WBC-bälte mot den på förhand uträknade Eric Molina. Se matchen här!

Wilder(34-0, 33KO) kom in som stor förhandsfavorit till evenemanget, och med nästan 10.000 åskådare bakom sig i en fullsatt Bartow Arena i Birmingham, Alabama, så var det upplagt för ett tidigt avslut i favör för hemmaboxaren. Men den vanligtvis självsäkre ”Bronze Bomber” såg allt annat än trygg ut i de inledande ronderna av fighten, och efter en vältajmad vänsterkrok signerad landsmannen Molina (23-3,17KO) skakades han om ordentligt inför en orolig publik – som för en kort stund trodde att bältet var på ut ur delstaten.

”I definitely was surprised.” sade Wilder, och berömde sin motståndare. ”This guy’s got heart. All the critics doubted him, but I’m so proud of him.”

Men för Wilder blev den dramatiska sekvensen en väckarklocka, och redan i samma rond inleddes arbetet för att köra över utmanaren ifrån Raymondsville, Texas. Med ett övertag i räckvidd på dryga decimetern styrde han fighten dit han ville, och redan i efterföljande rond sänktes ”Drummer Boy” för första – men inte sista – gången i matchen.

Den obesegrade Wilders fruktade överhandshöger har tidigare skänkt honom flertalet segrar i den över sex år långa proffskarriären, och skulle göra det även här. Molina fick smaka ordentligt med läder i femte, men lyckades överleva trots två räkningar till följd av mästarens signaturslag. Förvånansvärt nog återhämtade sig utmanaren fort, och lyckades hålla sig på kanvasen i ytterligare tre ronder tills avgörandet fälldes i nionde rond av – just det – en överhandshöger.

För Wilder väntar nu med största sannolikhet ett möte med WBC:s obligatoriske utmanare, ryssen Alexander Povetkin, som efter sin förlust mot Wladimir Klitschko för knappt två år sedan retalierat och vunnit tre raka – inklusive en brutal KO1-seger över Mike Perez förra månaden.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer