Nyhet

GLORY 22 – Resultat i ord och bild

Världens största kickboxningsorganisation GLORY hade nyligen premiär på Fransk mark. GLORY 22 erbjöd en kavalkad av holmgångar som alla höll mycket hög international klass. Tyvärr var inte vår skandinaviska granne Danmarks storstjärna Niclas Larsen närvarande utan var istället utbytt mot den Franska Thaispecialisten Djime Coulibaly.

IMG_0751

 

Första fighten på kvällen kort erbjöd Sittichai Sitsongpeenong som fick en chans mot för detta mästaren Davit Kiria. Sittichai bröt mot den vedertagna Thai principen av att ta det lugnt första ronden och blitzade Kiria som fick äta flera tunga vänstersparkar. Kiria såg tidigt tagen ut och i början av rond två avslutade Thailändaren den förra mästaren med ett monsterknä rakt i solar plexus.

IMG_0592

 

I den andra semifinalen fick Larsens ersättare Djime Coulibaly en chans mot den hypade Kanadensaren Josh Jauncey som hade tre vinster i ryggen. De två första ronderna var relativt jämna men Fransmannen blev nedslagen inte mindre än två gånger i tredje ronden och det hela bröts i och med en tredje och avgörande nedslagning. Vinst för Josh Jauncey i tredje Ronden.

En fristående mellanmatch mellan Zack Mwekassa och Carlos Brooks avslutades efter blott nittio sekunder då Mwekassa manglat sönder Brooks i en tight clinch och sedan totalknockat honom. Amerikanen må ha sett stjärnor men det var inte i den hissade Amerikanska flaggan. Vinst för Afrika och Zack Mwekassa.

Finalen bestod således av en fight mellan Thailands Sittichai Sitsongpeenong och Kanadas Josh Jauncey som påbörjades bara tio minuter efter att Jauncey precis hade avslutat sin första fight. Matchens början bjöd på spänning men det var tydligt att Sittichai Sitsongpeenong hade mer gas kvar i tanken efter sin betydligt längre vila. Kanadensaren höll matchen ut men förlorade rättvist på poäng mot Thailändaren Sittichai Sitsongpeenong som nu är ett realt hot mot det Nederlänska underbarnet Robin Van Roosmalen.

IMG_0177

 

GLORY 22 avslutades ett tungviktsmöte mellan Rico Verhoeven and Benjamin Adegbuy. Fighten lämnade troligtvis ingen besviken då den var mycket jämn och gick alla fem ronder ut. De första tre ronderna var så pass jämna att det var svårt att utse en vinnare men Rico Verhoeven började i fjärde ronden att mata in riktigt stygga lowkicks vilket till sist också hjälpte honom att ta hem en tung seger och behålla sitt bälte. Det ryktas nu om en fight mellan honom och självaste Badr Hari. En fight ALLA fightingfans absolut vill se.

IMG_0416

 

Framöver väntar ett laddat kort i GLORY 23 i självaste Las Vegas. Ett event som Fighter Magazine naturligtvis kommer att rapportera om.

TEXT OCH FOTO AV TANIA PRESUTTI
(TACK TILL ANDREAS SJÖSTRÖM FÖR ÖVERSÄTTNING OCH REDIGERING)

 

Huvudkort

  • Rico Verhoeven besegrade Benjamin Adegbuyi via enhälligt domarbeslut
  • Sittichai Sitsongpeenong besegrade Josh Jauncey via enhälligt domarbeslut
  • Zack Mwekassa besegrade Carlos Brooks via KO i rond 1 (1:58)
  • Josh Jauncey besegrade Djime Coulibaly via TKO i rond 3 (3:00)
  • Sittichai Sitsongpeenong besegrade Davit Kiria via KO i rond 1 (2:09)

 

Underkort:

  • Jamal Ben Saddik besegrade Freddy Kemayo via KO i rond 1 (1:59)
  • Mourad Bouzidi besegrade Filip Verlinden via enhälligt domarbeslut
  • Yoann Kongolo besegrade Cedric Doumbe via enhälligt domarbeslut
  • Serhiy Adamchuk besegrade Marat Grigorian via enhälligt domarbeslut
  • Shane Oblonsky besegrade Thomas Adamanapoulos via enhälligt domarbeslut

 

Presskonferensen

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer