Nyhet

Cotto krossade sliten Geale – siktar in sig på Canelo och Golovkin

Puerto Ricos stolthet Miguel Cotto försvarade i natt sitt WBC-bälte i mellanvikt genom att fullständigt köra över Daniel Geale, som efter två nedslagningar i fjärde ronden valde att ge upp inför de drygt 12,000 åskådarna i Barclays Center, Brooklyn. Se hela matchen här!

Ett och halvt kilo låter inte mycket, men Geale (31-4,16KO) var uppenbarligen påverkad av att tvingas möta Cotto (40-4, 33KO) halvvägs på vågen, och den annars atletiske australiensaren såg tämligen trött ut i ringen under de knappa elva minuterna matchen led. Utmanaren var dock tydlig med att inte skylla förlusten på någon eller något annat än sig själv.

”I don’t wanna make excuses at all…” sade Geale på den efterföljande presskonferensen.

”…I didn’t feel a hundred percent out there, but Miguel Cotto is a great champion, he’s great fighter. He has fought some of the best fighters in the world, so you know, I’m not gonna blame losing three extra pounds on what happened tonight, I got caught and that’s what happened.”

Cotto däremot såg ut att vara i fin form från start. Lätt och ledigt gled han undan Geales attacker, samtidigt som vänstern – så väl kroken som jabben – bit för bit sög musten ur utmanaren från Launceston, Tasmanien. Och det skulle inte dröja länge innan avgörandet kom.

Drygt trettio sekunder in i fjärde ronden inleder australiensaren med en rak vänster, höger uppcercut-kombination, där han är snäppet för långsam tillbaka med den senare. Cotto utnyttjar instinktivt glipan i sin motståndares försvar, och med en blixtsnabb vänsterkrok fäller han Geale till kanvasen. Utmanaren klarar räkningen, men blir strax därefter sänkt igen efter en kavalkad av slagserier signerat mästaren ifrån Caguas. Geale valde därefter, på eget initiativ, att ge upp.

Cotto såg onekligen imponerande ut, men med tanke på Geales skick bör ett och annat frågetecken kvarstå kring latinamerikanens form. Med blott tre matcher på tre år (gårdagens inkluderad) och där segrarna inkasserats mot en underlägsen Delvin Rodriguez och en knäskadad Sergio Martinez, så är det svårt att avgöra hur den 34-årige ”Junito” står sig mot de kommande utmanarna i divisionen.

På tal om det så var knockout-kungen Gennady Golovkin på plats i New York för att beundra spektaklet, och fick med glädje motta publikens jubel när han visades på jumbotronen. Cotto var inte sen med att skicka en passning till den obesegrade kazaken, som snällt får ställa sig i kö bakom ”Canelo”.

”We need to do our fight…” sade Cotto

”…Canelo is the next one. After that, if Gennady’s available and want’s to fight, I’m available too.”

Det bäddar för en spännande höst och vinter i mellanvikten.

AV ALEXANDER JOHNSSON

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer