Nyhet

Froch vs Golovkin – Drömfight i förhandlingsfas

Carl Frochs manager Eddie Hearn konstaterar att förhandlingar inletts med Gennady Golovkins team inför vad som kan bli en legendarisk tillställning på Wembley Arena senare i år. Golovkin (33-0-0 30KO) säger sig vara villig att gå upp i vikt för att möta den 37-årige Nottingham-boxaren, som under sitt fleråriga korståg i supermellanvikten aldrig tvekat på att möta de bästa, och därigenom vunnit en hel boxningsvärlds yttersta respekt.

Hearn är medveten om den höga risken, och var till en början orolig över att matcha sin fighter mot kazaken.

”Golovkin is the most feared fighter in the world now and Carl doesn’t need this fight. But he says he is intrigued by how he would deal with him. He’s crazy that way.”

Hur stor är chansen att det sker då? Till boxingscene.com svarade Hearn så här:

”It’s 50-50 he’ll fight again. And if he does, I think he’ll fight Golovkin.”

Froch (33-2-0, 24KO) har på senare tid gått i tankar om pension, och gjort yttranden som pekar på att om ingenting speciellt dyker upp – så läggs handskarna på hyllan inom kort. Kanske kommer Golovkins utmaning precis i rättan tid, så att vi boxningsfans en sista gång får chans att njuta av den brittiske slitvargen. Enligt Froch själv, är det precis den typen av fight som åter kan få honom motiverad.

”I need the motivation, I need the fear factor and Golovkin brings that. If I decide to fight again, Golovkin’s an opponent I’d definitely like. But it’s a very big ‘if’ because on of my options is to retire.”

Senast ”The Cobra” slingrade sig upp i ringen var för nästan exakt ett år sedan, på just Wembley, där han inför 80.000 åskådare på nationalarenan erhöll en knockout-seger i det minst sagt heta returmötet mot landsmannen George Groves. Fighten beskrevs som det största i brittisk boxningsväg sedan Nigel Benn försökte kräva revansch på Chris Eubank 1993.

Golovkin å andra sidan, vann så sent som den 16:e maj i år mot Willie Monroe Jr. Amerikanen blev det 20:e raka knockout-offret för ”Triple G” – information som, föga förvånande, inte skrämmer Froch.

”If I fight Golovkin I will back him up, take what he’s got and beat him up.”

sade Froch till Daily Mail på sitt sedvanligt självsäkra manér.

Och självsäker har han rätt att vara. Med Andre Ward som enda undantag har Froch under de senaste åren fullkomligt rensat ut viktklassen, och inte sällan på spektakulära manér. Vem minns inte TKO-vinsten över Jermain Taylor med fjorton sekunder kvar av tolfte? Eller kriget mot Mikkel Kessler på O2 Arena i London, där han tog revansch på ”Viking Warrior”?

Golovkin må ses som favorit av många vid ett eventuellt möte. Men är det någonting jag lärt mig, så är det att aldrig räkna ut Carl ”The Cobra” Froch.

Nu håller vi tummarna!

AV ALEXANDER JOHNSSON

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer