Nyhet

Matchreferat: IRFA 8

Fighter Magazine gästade IRFA 8 – som bjöd på mycket spännande matcher med många unga och up-and-coming fighters. Den svenska MMA-scenen växer och galor som IRFA är en perfekt grogrund för talangfulla fighters att tävla. Nedan följer en redogörelse för alla matcherna under kvällens gala, i samma ordning som matcherna fortlöpte.

Underkort med amatör-MMA och shootfighting:

Match 1

-84 kg: Bilel Farhat (GBG MMA) vs. David Eriksson (Pancrase gym)

Rond 1:

Bilel inleder ronden med slag och gör tidigt ett försök till nertagning, som misslyckas. David träffar helt okej med slag, och skickar iväg några sparkar. David får in en nertagning, håller topposition men lyckas inte riktigt uträtta något på marken. De kommer upp och samma sak upprepas, David tar enkelt ner men lyckas inte riktigt kapitalisera av sin dominanta position på marken.

Rond 2:

Ronden inleds med en tidig slagväxling och David tar återigen ned Bilel. De kommer upp och Bilel släpper ner sin guard och börjar helt sonika gå omkring och spatsera i buren. David straffar honom för det med slag. Bilel försöker sig på en nedtagning för att undvika bestraffning, men misslyckas. David tar ner igen och jobbar ground n pound. Ronden avslutas.

Resultat: David vinner på poäng, enhälligt domslut.

Match 2

Fjädervikt: Jill Holmström (Pancrase Gym) vs. Cornelia Holm (GBG MMA)

Rond 1:

Jill kör fokuserat och tight men Cornelia får in bättre träffar. Hon verkar tappa fokus litegrann och börjar veva men är fortfarande den som sätter flest slag. En takedown från Cornelia försvaras med ett riktigt fint sprawl från Jill, efter vilket båda utdelar knän i clinch.

Cornelia med gedigen brottarbakgrund spenderar en lång stund med att pressa Jill mot burväggen och vägrar släppa när de till slut backar ut till mitten. Ronden slutar dock vid burväggen efter ett par hårda knän från Jill i clinch.

Rond 2:

Andra rondne börjar snarlikt men Jill får in fler bra träffar. Det tar dock inte lång tid innan Cornelia kopplar clinch igen och fortsätter pusha mot burväggen. Jill försvarar riktigt bra i clinch med crossface och hotar med knän och sätter ett par mot huvudet.

Då Cornelia faller på knä och Jill följer ner ger hon nästan upp sin rygg. Jill matar slag nästan konstant medan Cornelia fortsätter pressa för sin nedtagning. Till slut lirkar hon sig ut och tar rygg till sist – Cornelia vänder om men fastnar i en triangel vilken Jill snabbt byter till en armbar och tar med sin armen och vinsten hem.

Resultat: Jill vinner på submission (armbar).

Match 3

Fjädervikt: David Schneider (GBG MMA) vs. Muroa Ghesn (Allstars traning centre)

Rond 1:

Muroa har ett galet publikstöd på vägen in till buren. Och matchen börjar explosivt med ett bra tempo från båda direkt. Båda får iväg hårda attacker och snygga kombinationer, men Muroa träffar mer med både sparkar och slag. David inser detta och försöker ta ner, men misslyckas. Muroa straffar försöket med fler sparkar och knän. Därefter följer han upp med hårda slag. David vill ta ner igen, men hamnar i clinch tar ryggen stående. De går till marken, och studsar upp direkt igen. Muroa sätter mycket kraft och intention på några huvudsparkar, träffar halvdant, och tar ner. David lyckas nästan fånga Muroa i en giljotin, men Muroa jobbar sig upp till stående. De hamnar i clinch och David knaär framgångsrikt. Därefter får David äta sparkar, och kontrar med att få in en nedtagning. De studsar snabbt upp, hamnar i clinch mot buren varifrån Muroa lyckas kasta. De studsar upp och ner två gånger, och Muroa träffar med några fina sparkar i stående, för att hamna i clinch mot buren igen. Ronden avslutas med en stilistisk och dominant uppvisning av pricksäkra och explosiva knän och sparkar från Muroa.

Rond 2:

Tidigt i andra ronden träffar Muroa klockrent med en hög spark, som David käkar lugnt och ser oberörd ut. Men Muroa får en nedtagning. David jobbar sig upp, men Muroa sitter på hans rygg. De hamnar på marken och Muroa hotar med slag och stryp från ryggen. De kommer upp igen och Muroa träffar återigen med bra slag. David tar ner och får en dominant sidkontroll. Muroa rullar snyggt till knä och jobbar sig upp till stående. Därefter tar han ner och får en position i topp. Ronden avslutas ensidigt med att Muroa dominerar de flesta distanserna.

Resultat: Enhälligt domslut till Muroa efter en hård och spännande match.

Match 4

110 kg: Seihou Fawlise (Allstars Training Centre) vs. Malik Tambe (Pancrase Gym)

Båda är helt enorma men Seihou har den längre räckvidden. Malik ser kolugn ut med ett konstant leende på läpparna. Det är uppenbart att Seihou har publik med sig då ljudet når nästan öronbedövande nivåer när han kommer ut. Han har Alexander med sig i hörnan.

Malik pressar hårt direkt och slänger några riktiga bomber men Seiho ser OK ut. I förvirringen faller de båda till marken men tar sig upp direkt. Detta följs av en ännu mer ursinnig slagväxling varefter de återigen hamnar på backen, denna gång med Malik i mount. Som tur är för Seihou tillåter Shootfighting inte slag på marken.

Seihou får in ett ben emellan och säkrar halvguard men på grund av den aningen bristfälliga kompetensnivån i grappling hos dem båda stannar matchen av där. Ett par minuter senare är ronden och matchen över.

Resultat: Malik Tambe med enhälligt domslut.

Huvudkort

Match 5

-62 kg: Martin Fouda (Fightzone) vs. Fernando Flores (Renyi)

Rond 1:

Avvaktande start från båda. Martin landar första träffen, spark på insida lår tätt följd av vänsterkrok. Martin fortsätter jobba med hårda lowkicks, både insida och utsida. Fernando träffar ganska rent med en cross. Annars fortsätter ronden avvaktande där Martin fortsätter försöka träffa med låga sparkar, som Fernando oftast lyckas undvika. Dock tvingar detta Fernando att backa och Martin träffar fint med en vänsterkrok.

Matchen är överlag ganska avvaktande men slagväxlingarna är explosiva när de väl inträffar. Fernando blir långsammare av hårda lowkicks från Martin. Och Martin pressar med sitt fotarbete men ronden hinner ta slut innan något mer händer.

Rond 2:

Fernando inleder andra ronden mycket mer rörligt med bra fotarbete. Martin sätter en fin frontkick. De hamnar i clinch mot buren. Fernando lyfter Martin, spatserar iväg till mitten av buren och dumpar Martin på rygg. Dock tar sig Martin upp och fortsätter straffa insidan av Fernandos lår med hårda lowkicks. Sparken sitter gång på gång. Fernando byter taktik och tar ner. Han jobbar från topp i guard och lyckas passera till halvguard.

Rond 3:

Avvaktande start av ronden igen. Fernando cirklar och Martin håller mitten av buren. Fernando tar ner igen med en stilig double leg. Resten av ronden fortsätter med att Fernando tar ner, Martin jobbar sig upp och Fernando tar ner igen – gång på gång.

Resultat: Fernando vinner på enhälligt domslut tack vare sina nedtagningar.

Match 6

77,1 kg: Johannes Lundström (Hilti Uppsala) vs. Thomas Jessing (Artesuave)

Rond 1:

Favorittippade Johannes går in aggressivt och pushar Thomas mot buren som faller på ett kast. Johannes krigar upp mot burväggen och stackar honom från öppen guard. Efter en periods dödläge ställs de upp av domaren men kort därefter är de nere igen efter en långväga takedown från Johannes. De kämpar fram och tillbaka men det står klart att Johannes är den bättre brottaren. Thomas får iväg några höga sparkar men det är mer eller mindre allt.

Rond 2:

I pausen ser Thomas pigg ut. Han får in ett par bra sparkar tidigt inklusive en vänster snurrspark som tyvärr kom för långsamt för att göra någon nytt. Efter ännu en nedtagning tar Johannes rygg men sitter lite högt. Han försöker jobba in hookar men dansken försvarar, och efter en scramble från botten halvguard lyckas Thomas på något sätt istället ta rygg på Johannes. Han sätter in hookarna direkt och kopplar en snabb strypning.

Resultat: Thomas Jessing på submission (rear-naked choke).

Match 7

-56,7 kg: Bilala Musa (KFUM Fightzone) – Binh Son Le (Freestyle academy /Swedish top team

Rond 1:

Båda inleder med ett ryckigt fotarbete med mycket finter. Den första attacken för båda är en spark, samtidigt, där båda missar. Binh slänger iväg flera höga sparkar. Ingen sitter. Bilal svarar med smama medicin – med samma resultat. Starten är överlag avvaktande med många sparkar som inte sätts upp. Binh kombinerar en super man-punch med en lowkick, och båda sitter. Sen är matchen fortsatt avvaktande. Binh är nära att träffa med hög spark, halkar, men använder höjdbytet för att få en nedtagning. Bilal jobbar butterfly och håller ner Binh över sig. Binh får därmed inte ordentligt utrymme för slag. Bilal hoppas nog på att bli uppdömd och tittar förväntansfullt på domaren. Binh slår lite på marken, men får inga klockrena träffar. Binh kommer upp i slutet av ronden, och får iväg lite sparkar mot benen samt några slag mot Bilal som blir kvar på rygg.

Rond 2:

Bilal öppnar återigen med ett ryckigt fotarbete. Binh svarar med samma medicin. Domaren ber om mer aktivitet efter en avvaktande start från båda. Binh halkar till och Bilal pressar med kroppslag. Binh lägger sig ner och verkar ha fått ont i benet. Domaren ger honom en time out, men Binh vill snabbt fortsätta. Han byter dock lead, och får in en nedtagning. Binh jobbar från topp guard, men inte så aktivt. Han kommer förbi till halvguard. Bilal lyckas sätta sig upp, och reser sig sedan upp. Ronden avslutas av att Binh pressar mot buren, de hamnar på marken, Bilal tar ryggen men Binh rullar ut med en form av granby roll och tar sidkontroll. Bilal återtar halvguard.

Rond 3:

Binh har uppenbart ont i benet och går in som southpaw. Han har svårt att stödja på vänsterbenet. Bilal pressar upp honom mot buren med sitt fotarbete och Binh står med ryggen mot buren. Binh försöker ta ner – men misslyckas. Bilal pressar upp igen, men får inte in några rena träffar. Binh slår tillbaka och försöker få nedtagning, rullar mot benet och försöker på en knee bar. De fastnar i ett dödläge där Bilal slår Binh i kroppen, mot revbenen, medan Binh jobbar på en toe hold utan att riktigt få fäste. Domaren reser dem upp och ronden tar slut.

Resultat: Binh vinner på enhälligt domslut.

Match 8

93 kg: Herdem Alacabek (Allstars Training Centre) vs. Rumen Blagovestov (Respect)

Rond 1:

Herdem är solklart den stora favoriten. Rumen ser en smula osäker ut och Herdem rör sig oerhört snabbt för sin storlek. Han går in explosivt i thai clinch och matar på med knän och en snabb utdelning slag. Bulgaren håller sig lugn och tar en huvudspark utan att blinka.

Herdem skjuter in för en nedtagning men möts av ett bra sprawl från Rumen som kopplar en giljotin med mer vilja än teknik. Herdem tar sig ur och tar sig till mount där han måttar slag mot huvudet vilket får Rumen att ge upp sin rygg. Efter 15-talet oförsvarade slag stoppar domaren matchen.

Rumen ser OK ut när han reser sig upp, besviken.

Resultat: Herdem på TKO.

Match 9

-50 kg: Iman Darabi (Pancrase Gym) vs. Simona Soukupova (KO Muay Thai Gym)

Rond 1:

Båda har ett rörligt fotarbete från start. Iman träffar först. De utväxlar slag och har båda ett aktivt fotarbete. Iman träffar bättre, samt straffar med hårda slag i clinch. Hon lyckas även slå ner Simona från clinchen, dock kommer Simona upp direk. De utväxlar slag, och Iman träffar bättre. Iman initierar clinch men blir upptryckt mot buren. Hon vänder upp. Och Simona vänder upp. Fram och tillbaka, med många vändningar vid buren. Simona tar ryggen i clinch, jobbar knän i låret. Iman hotar en kimura, vänder upp mot buren. Simona avslutar på topp.

Rond 2:

Rörligt fotarbete från båda igen. De letar efter sin distans, och Iman lyckas bäst. De hamnar i clinch mot buren igen och iman håller pressen. Simona tar över och jobbar hårda knän. Simona sänker Iman med några hårda knän i kroppen, och det är över.

Resultat: Simona vinner på TKO.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer