Nyhet

Anderson Silva vill tävla i OS 2016

Anderson Silva är en mångbottnad MMA-fighter och kampsportare som besitter svart bälte i brasiliansk jujutsu, judo, taekwondo och ett gult rep i capoeira. Nu rapporterar brasilianska medier att Silva ansökt om att få representera Brasilien i taekwondo under de olympiska spelen i Rio 2016. Den tidigare mellanviktsmästaren räknas som en av UFC’s främsta genom tiderna. Men, då han …

Den tidigare mellanviktsmästaren räknas som en av UFC’s främsta genom tiderna. Men, då han under 2015 testats positivt för anabola preparat i en dopingkontroll så har rapporteringen kring Silva klingat mindre heroiskt. Nu när han, i skrivandes stund, förbereder sig inför det slutgiltiga förhöret med Nevadas atletiska kommission så rapporterar brasilianska medier något lite mer upplyftande.

Anderson Silva ska nämligen ha skickat en förfrågan till The Brazilian Taekwondo Federation (CBTKD) om att få tävla för hemlandets räkning i taekwondo. Enligt bloodyelbow kommer Silva att träffa presidenten för organisationen, Carlos Fernandes, för att diskutera saken vidare. Silva diskuterade redan under 2013 om att han eventuellt ville ställa upp under ett olympiskt spel. Problematiken och hindret, enligt honom själv, bestod då av att UFC’s president Dana White inte var ”on board with it”.

Huruvida den tidigare mellanviktsmästaren får tävla är dock fortfarande oklart. Detta eftersom The International Olympic committee starkt tar avstånd från användandet av de förbjudna preparat som Silva enligt kontrollresultatet ska ha använt sig av.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer