Nyhet

Andreas Ståhl möter Kyle Noke i Australien den 10 maj

Umeåbon har kampanjat för att få en ny match i UFC, och nu är han bokad för en riktig utmaning på andra sidan jorden.

I Andreas Ståhls första rond i UFC-buren fick han en smäll av Gilbert Burns som bröt käken på svensken. Ståhl förlorade på poäng. Det var ett halvår sedan, men i maj får han chans till revansch i oktagonen.

Det var riktigt tufft, men jag har varit tillbaka i full träning sedan en månad tillbaka och är mer sugen än någonsin att fightas, säger Ståhl till tidningen Norran om sin skada.

Hans motståndare, Kyle Noke, har både tagit sig till kvartsfinal i UFCs dokusåpa The Ultimate Fighter och skrapat ihop sju matcher i UFC sen dess. Matchen mot Ståhl blir hans första sedan en knäskada tvingade honom att dra sig ur sin senaste match.

Det är hård matchning, men samtidigt känns det bra att få gå in på en hög nivå direkt. säger Ståhl till Norran.

Ståhl säger också att han är redo att bryta förlustserien som svensk MMA har fastnat i den senaste tiden. Vi hoppas att han har rätt, och han har definitivt chansen att göra ett statement mot Kyle Noke den 10 maj.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer