Nyhet

Resultaten från UFC 184 – Rousey Vs. Zingano

Ett kraftigt nedbantat kort gick till historien som det första där både huvudmatch och co-main event bestod av kvinnliga fighters. Läs och se hur det gick här.

Ronda Rousey vs. Cat Zingano

Om man litar på reklamen innan helgens huvudmatch så skulle Ronda Rousey få möta sin svåraste motståndare hittills i Cat Zingano. Det är mycket möjligt att Cat Zingano faktiskt är den bäste fightern att utmana Rousey, men dessvärre fick vi inte se henne leva upp till det i matchen.

Zingano öppnade matchen med att kasta sig mot mästaren med ett något vårdslöst flygande knä. Behöver jag ens påpeka vilken dålig idé det är att ge sig in i clinch med Ronda Rousey? Cat Zingano hade lika gärna kunnat kasta sig rakt ner i en ormgrop. Rousey fick tag i en arm efter att ha flippat över Cat Zingano, isolerade den och tvingade utmanaren att ge upp via inverterad armbar efter fjorton futtiga sekunder.

CornyGenuineDove

Jag tror aldrig att jag har sett en så besviken fighter som Cat Zingano förut. Men på den här nivån bör man faktiskt veta bättre än att göra ett så uppenbart misstag som hon gjorde.

Ronda Rousey vinner via inverterad armbar.

Holly Holm vs. Raquel Pennington

Holly Holm har varit namnet på mångas läppar inför UFC 184, och många verkar tror att hon kan bli en värdig motståndare för Ronda Rousey. Men i matchen mot Raquel Pennington visade hon främst att hon behöver några matchen till under bältet innan hon är redo att möta mästaren i Bantamvikt.

Holm höll distansen från Pennington med slagkombinationer och sparkar, men lyckades inte kombinera med något vidare flyt och det blixtrade aldrig riktigt till. Pennington hade mer och mer framgång med sina slag ju längre matchen gick, och hade hon kunnat hitta sin rytm tidigare så hade matchen förmodligen kunnat gå åt hennes håll.

Istället fick vi se Holly Holm stoppa nedtagningar och sparka på Raquel Penningtons guard i tre ronder, vilket gav henne en vinst på delat domslut.

Holly Holm vinner via delat domslut.

På underkortet och de preliminära matcherna fick vi se en hel del högklassig kampsportsaction, främst från Ala Jouban, Tony Ferguson och Tim Means. Min favorit bland dessa är Tim Means, som satte ihop några hejdundrande kombinationer som var en fröjd att se mot Dhiego Lima.

Fullständiga resultat

Ronda Rousey vann över Cat Zingano via Submission (straight armbar) 1 0:14 [a]
Holly Holm vann över Raquel Pennington via domslut (delat) (29-28, 28-29, 30-27) 3 5:00
Jake Ellenberger vann över Josh Koscheck via Submission (north-south choke) 2 4:20
Alan Jouban vann över Richard Walsh via knockout (elbow and punches) 1 2:19
Tony Ferguson vann över Gleison Tibau via Submission (rear-naked choke) 1 2:37

Preliminary Card (Fox Sports 1)

Roan Carneiro vann över Mark Muñoz via teknisk Submission (rear-naked choke) 1 1:40
Roman Salazar vs. Norifumi Yamamoto No Contest (accidental eye poke) 2 2:37 [b]
Tim Means vann över Dhiego Lima TKO (slag) 1 2:17
Derrick Lewis vann över Ruan Potts TKO (slag) 2 3:18

Preliminary Card (UFC Fight Pass)

Valmir Lázaro vann över James Krause domslut (delat) (29-28, 28-29, 29-28) 3 5:00
Masio Fullen van över Alex Torres domslut (delat) (28-29, 29-28, 29-28) 3 5:00

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer