Nyhet

Resultat från UFC Fight Night 61

Under söndagnatten utspelades UFC Fight Night 61. Kvällens huvudmöten stod mellan Antonio ”Bigfoot” Silva vs. Frank Mir och Michael Johnson vs. Edson Barboza där underdogsen i respektive match imponerade.

Som Fighter Magazine tidigare skrivit så var både Silva och Mir i behov av att gå vinnande från huvudmatchmötet för att hänga sig kvar och förbli aktuella namn för kommande matcher. Silva var med hemmafavör den klara favoriten inför fighten men matchen avslutades snabbt – av Frank Mir.

Amerikanen hade innan söndagens möte fyra raka förluster och kanske använde han dessa som tankebränsle när han redan 1,40 in i den första ronden knockade Antonio Silva skoningslöst. Efter fighten gav Bigfoot, via sin tolk, sin syn på hur matchen fortlöpte till hans nackdel.

“I waited too long. In a fight like that, you can’t wait. But I did what I trained to do. He was fighting as a right-handed fighter, and I was waiting for the moment he would punch me so I could counter it. He was quicker, and he was better, and he deserved it.”

Förutom att hålla sig levande inom tungviktsklassen så kammade Mir även hem 50,000 dollar för ”Performance of the Night” och i och med vinsten verkar han se ljust på sin framtid inom UFC.

“I think now I finally have the formula to push forward, so whoever I face next, wherever they’re ranked. I think they should be worried.”, säger Mit till mmajunkie.

I den delade huvudmatchen mötte underdogen Michael Johnson brasilianaren Edson Barboza där även lågoddsaren var den starkare av de två. Matchen dömdes via ett enhälligt beslut till Johnsons fördel som tog ett välbehövligt kliv vidare i lättviktsdivisionen. Johnson, idag rankad 12:a i sin viktklass, inkasserade sin fjärde vinst i rad där tre av de fyra matcherna gått full tid och dömts till amerikanens fördel.

I de övriga matcherna var det bara en utav förhandsfavoriterna som lyckades leverera i buren där Ivan Jorge vann över sin motståndare Josh Shockley via ett enhälligt domslut. I övrigt var det en kväll fylld av överraskningar där en av de största var Frankie Saenz vinst över Iuri Alcantara. Saenz 12 proffsmatcher ställt mot Alcantaras 38 räckte tydligen för att plussa i vinststatistiken.

ELIN BERGVIK ERIKSSON

Huvudkort

Frank Mir – Antonio Silva
(Vinst: Mir via KO)

Michael Johnson – Edson Barboza
(Vinst: Johnson via enhälligt domslut)

Sam Alvey – Cezar Mutante
(Vinst: Alvey via KO)

Adriano Martins – Rustam Khabilov
(Vinst: Martins via delat domslut)

Frankie Saenz – Iuri Alcantara
(Vinst: Saenz via enhälligt domslut)

Santiago Ponzinibbio – Sean Strickland
(Vinst: Ponzinibbio via enhälligt domslut)

Underkort

Marion Reneau – Jessika Andrade
(Vinst: Reneau via submission)

Matt Dwyer – Willian Patolino
(Vinst: Dwyer via KO)

Mike De La Torre – Tiago Trator
(Vinst: De la Torre via TKO)

Douglas Silva – Cody Gibson
(Vinst: Silva via enhälligt domslut)

Ivan Jorge – Josh Shockley
(Vinst: Jorge vía enhälligt domslut)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer