Nyhet

Nattens UFC Fight Night 61 – Bigfoot vs. Mir

Skådeplatsen för nattens sammandrabbningar i UFC Fight Night 61 är belägen i det svåruttalade Ginásio Gigantinho i Porto Alegre i Brasilien. Huvudmatchen står mellan Antonio ”Bigfoot” Silva och Frank Mir där båda fighters behöver en vinst för att förbli inom tungviktsdivisionen.

Frank Mirs (16-9) senaste vinst var i hans match mot Antonio Rodrigo Nogueira. Årets var dock 2011. Sedan dess har amerikanen haft det tufft och han har radat upp fyra raka förluster mot motstånd i form av Junior dos Santos, Daniel Cormier, Josh Barnett och Alistair Overeem.

Båda i behov av en vinst

Antonio Silvas (18-6) utgångsläge är snarlikt Mirs då den 35-åringa brasilianaren även han har gått tre matcher utan att lyckas förbättra sin vinsthistorik. Matchen dem emellan är därför högintressant för de båda tungviktarna eftersom de båda är i behov av en vinst för att lyckas hålla sig kvar i divisionen.

I den delade huvudmatchen serveras vi ett lättviktsmöte mellan Edson Barboza (15-2) och Michael ”The Menace” Johnson (15-8). Barboza, i dagsläget rankade som den 6:e bästa lättviktaren i UFC, uttalade tidigare i veckan att han tror sig ha en fördel av sin snabbhet och explosivtet.

”If the knockout comes…”

Johnson, som svenska MMA-entusiaster kanske känner igen från hans förlustmatch mot Reza Madadi, gav dock ganska omgående svar på tal. Han höll inte alls med om att Barboza skulle ha någon form av fördel, när det kommer snabbhet.

”That’s the funniest thing ever if he thinks he’s faster than me. His kicks might be a little faster, but his hands aren’t faster than mine. His movements aren’t faster than mine. His head movement isn’t faster than mine”.

Om man ska tro på vad Johnson förutspår så ska man hålla utkik efter alla knockoutlägen, då amerikanen ger intryck av att det i första hand är just knock som han kommer att gå för.

”If the knockout comes, that’s what I’m looking for. It’s what I look for first, säger Johnson till MMAjunkie.

Foto: Buda Mendes/Zuffa LLC/Zuffa LLC

 

Tungvikt: Antonio Silva – Frank Mir

Lättvikt: Edson Barboza – Michael Johnson<

Mellanvikt: Cezar Mutante – Sam Alvey

Lättvikt: #14 Rustam Khabilov – Adriano Martins

Bantamvikt: #8 Iuri Alcantara – Frankie Saenz

Weltervikt: Santiago Ponzinibbio – Sean Strickland

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer