Nyhet

Anderson Silva hade spårämnen av doping i blodet även på matchkvällen

Den forne mästaren har nu fastnat i två dopingtest i samband med sin match mot Nick Diaz på UFC 183. Nu stängs ”The Spider” av från MMA tillsammans med Diaz och Hector Lombard.

Ämnet som har satt hela Brasiliens kampsportsvärld i gungning stavas Drostanolone. I två olika dopingtest har nu landets största MMA-stjärna, Anderson Silva, nämligen fastnat för spårämnen från just det preparatet. Drostanolone används främst av bodybuilders i kombination med andra steroider för att förhindra produktionen av det kvinnliga könshormonet östrogen i kroppen. Varför Silva behövt det är oklart.

Anderson Silva har hela tiden nekat till anklagelserna och hävdar att han ”förespråkar en ren sport”. Men testresultaten pekar alltså åt motsatt håll.

The Nevada Athletic Commission (NAC) har nu beslutat att tillfälligt stänga av Silva, hans besegrade motståndare Nick diaz och Hector Lombard, som alla tre fastnat i drogtest (även om Diaz fastnade för marijuana). I sinom tid kommer alla tre att ställas till svars för sina test och kan då tvingas betala dryga böter samt få mer långvariga avstängningar, men deras vinster kan dessutom ändras till ”no contest”.

Om det fanns tvivel om stjärnans skyldighet förut, så får väl det här ses som det slutgiltiga beviset: Anderson Silva fuskade på UFC 183. Frågan nu är bara om han gjort det förut.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer