Nyhet

Pat Barry fortsätter med kickboxningen efter brutal knockout

På kickboxningsgalan Glory 16 hamnade gamle UFC-tungviktaren Pat ”HD” Barry på fel sida av en våldsam uppercut som många trodde skulle markera slutet på hans fightingkarriär. Men nu får amerikanen en chans till.

Det var kongolesen Zack Mwekassa som levererade den hejdundrande uppercut som plattade ut Pat Barry i dennes Glory-debut i maj. Men ”HD” håller sig fast vid kickboxningen och är nu bokad att möta Mourad Bouzidi i Dubai den tredje april.

Pat Barry vars fightingkarriär började inom just kickboxning, gick över till MMA i 2008. Där hade han en fartfylld UFC-karriär där han gjorde sig känd som en av de mest spektakulära tungviktarna i registret. Efter en förlust mot Soa Palelei 2014 valde han dock att göra en comeback inom kickboxningen, på Glory 16.

Hans motståndare i Dubai heter Mourad Bouzidi och är en holländare med tunisisk bakgrund. Det är en riktig veteran inom kickboxningsvärlden som amerikanen möter med 95 matcher på sitt record, varav den senaste var en vinst på enhälligt domslut mot Randy Blake.

Du kan se Pat Barrys förlust mot Zack Mwekassa här nedan. Det återstår att se hur mycket ”HD” har kvar att ge.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer