Nyhet

Inför UFC Fight Night Boston – McGregor vs. Siver

En av UFCs största hypemän, Conor McGregor, vill ha en chans på fjäderviktsbältet. Men i hans väg står kickboxaren Dennis Siver.

Att inte respektera sin motståndare kan vara livsfarligt i MMA. Men ironiskt nog så är brist på respekt det som har lyft Conor McGregor till något annat än en vanlig fighter. Hans förmåga att marknadsföra sig själv är just nu oöverträffad i kampsportsvärlden, och den snabbkäftade irländarens mål är att vinna ett möte mot fjäderviktskungen Jose Aldo.

Från Mannheim i Tyskland kommer det sista hindret i form av Dennis Siver, och han har fått finna sig i att stå långt utanför det rampljus som Conor McGregor solat sig i i upptakten till matchen i Boston. Men imorgon kväll är det bara en sak som gäller, och det är vem av de båda fjäderviktarna som lyckas utmanövrera den andre.

Conor McGregor kommer förmodligen att utnyttja sina snabba rörelser och flytande stil för att träffa den mer stationäre Siver på avstånd. För att inte bli överrumplad kommer Siver tvingas till att spela irländarens spel, och det kan komma att kosta honom. Men som vi har sett förut med Siver, inte minst i en mycket bra match mot Charles Rosa i Stockholm, så har han en hel del bra brottning på sin sida. Kanske är det luckan i Conor McGregors rustning som så få lyckats hitta.

Cerrone rider igen

Som vi förut rapporterat så kommer även Donald ”Cowboy” Cerrone att fightas i Boston, bara två veckor efter sin senaste match. Ur ett fight-fans synvinkel är den här matchen inte bara intressant för att det är tredje gången Cerrone och Benson Henderson fightas, utan även för att se hur Cerrones kropp klarar av pärsen som det innebär att gå två matchen med så här kort mellanrum. Det är bäst att han är förberedd, för Benson Henderson lär vara det.

Preview

Matchkort

Main Card (Fox Sports 1)
Weight class Method Round Time Notes
Featherweight Conor McGregor vs. Dennis Siver
Lightweight Donald Cerrone vs. Benson Henderson
Middleweight Uriah Hall vs. Louis Taylor
Lightweight Norman Parke vs. Gleison Tibau

Preliminary Card (Fox Sports 1)
Welterweight Cathal Pendred vs. Sean Spencer
Welterweight John Howard vs. Lorenz Larkin
Lightweight Zhang Lipeng vs. Chris Wade
Flyweight Patrick Holohan vs. Shane Howell
Lightweight Johnny Case vs. Frankie Perez
Featherweight Charles Rosa vs. Sean Soriano

Preliminary Card (UFC Fight Pass)
Light Heavyweight Matt Van Buren vs. Sean O’Connell
Flyweight Tateki Matsuda vs. Joby Sanche

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer