Nyhet

Cung Le, Jon Fitch och Nate Quarry bakom UFC-stämningen

Tre kända fighters träder fram som målsäganden i 100 000 000-dollarstämningen.

Nya detaljer har kommit fram gällande stämningen mot världens största MMA-liga – och det vinstdrivande företaget – UFC. De tre hittills nämnda målsäganden i målet är Cung Le, Jon Fitch och Nate Quarry. Alla tre är de fighters som haft en problematisk karriär inom organisationen.

Cung Le blev nämligen avstängd tidigare i år för att ha dopat sig, men senare drogs avstängningen tillbaka på grund av osäkerheter i testsystemen. Jon Fitch fick sparken från UFC efter bara en förlust, och många misstänkte att det var på grund av hans fightingstil, som av många ses som tråkig. Nate Quarry i sin tur tvingades återkonstruera sitt ansikte genom operation efter sin sista match inom organisationen.

Som vi tidigare rapporterat så rör stämningen en anklagan om medveten monopolverksamhet från företaget, och på en presskonferens tidigare idag förklarades fler delar av den. Som exempel använder advokaterna citat från UFC-presidenten Dana White, där han hävdar att UFC är den enda riktiga ”spelaren på marknaden”. Detta synsätt, menar advokaterna, skadar atleternas möjlighet att tjäna en skälig summa pengar. De menar vidare att UFC systematiskt har stängt ner uppstickarorganisationer och därmed hindrat alternativ till att fightas i UFC, rapporterar Bloody Elbow.

Vi kommer att uppdatera så snart ny information finns tillgänglig.

Joel Larsson

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer