Nyhet

Resultat från svenska mästerskapen i Kendo

Mellan 6-7 december hölls årets SM-tävlingar i Kendo. Mästerskapet stod ett tag utan lokal, men efter visst meckande, så kunde tillslut 50 deltagare genomföra tävlingen.

Det såg kämpigt ut ett tag, för SM-arrangören GAK Enighet, då man drabbades av lokalstrul. Hallen som man bokat och tänkt förlägga tävlingarna i behövdes plötsligt renoveras akut. Lyckligtvis så hittade man en annan hall och tävlingen kunde genomföras utan problem.

Herrar, lag och juniorer – först ut

Under den första SM-dagen tävlade herrar, lag och juniorer där Göran Gutierrén-Aranda plockade hem herrarnas guld efter att ha mött Edde Johansson. Markus Ekström hade även han lyckan med sig då han försvarade sin första plats från förra året, efter att ha besegrat Styrbjörn Strandell i juniorklassen. I lagkampen drabbades Skellefteå Budoklubb och FSKA samman, där FSKA gick segrande ur finalstriden.

Under den sista dagen tävlade damklassen där Michiko Komaki kammade hem guldet för fjärde (!) gången i rad. Finalen blev en exakt replika från förra året där Komaki mötte Maja Vågberg, som även denna gången fick nöja sig med ett silver.

Framtiden problematisk?

Trots att årets tävlingar genomfördes utan större problem så diskuterar man på Kendo Sverige om man eventuellt behöver förändra någonting inför framtiden. Man skriver följande på sin facebooksida:

”På årets SM ställde endast 8 klubbar upp med lag och vi var ca 50 deltagare totalt. Nästan alla lag hade minst 1 kyugraderad i laget. Och förbundet godkände ganska många dispenser från gradkravet i de individuella tävlingarna. Ett problem var att ekonomin på arrangemanget var svårt att få ihop med så få deltagare.
Just nu diskuterar Kendokommittén om vi ska förändra något inför kommande SM.”


Foto: KENDO SVERIGE

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer