Nyhet

Efter TUF 20: UFC’s första stråviktsmästarinna

MMA Mania utnämnde henne till ”kvällens största vinnare” i eftertexterna av The Ultimate Fighters (TUF) tjugonde upplaga. Arrangörerna av galan utsåg henne dessutom till ”Performance of the Night”.

Ja, vilken kväll för den nya titelinnehaverskan i stråvikt.

Carla Esparza hyllades stort efter att hon vunnit sin match mot Rose ”Thug” Namajunas under finalerna av TUF 20. ”Cookie Monster” blev numret för stort för Namajunas, som trots förlusten tilldelades bonuspriserna ”Fight of the Season” och ”Performance of the Season”. Men, vad hjälper det när din motståndare presterar några av hennes livs bästa ronder.
I matchen då det gäller.

Esparza dominerade större delarna av andra ronden vilket ledde till att avslutet kom 1,26 in i den avslutande, tredje ronden. Hon lyckades då föra in sin underarm precis under Namajunas haka – och avslutade matchen via en rear-naked choke. Därmed kan hon nu tillgodoräkna sig sin tionde seger!

Vinsten gör henne även smått historisk, som UFC’s första kvinnliga stråviktsmästarinna.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer