Nyhet

Gladiatorn gör comeback på SM i SW

Just nu är han kanske mest igenkänd som Beast från tv-programmet ”Gladiatorerna”. Men ni som känner igen ansiktet på Daniel Atterhagen, som han egentligen heter, vet att han varit tävlingsaktiv inom både shootfighting, MMA och wrestling sedan långt tillbaka. Den 20 december gör han comeback, på Submission Wrestling SM i Norrköping.

Innan Daniel Atterhagen flyttade från Stockholm, så tävlade han inom både MMA och shootfighting och gick ett antal matcher. Bland annat på Finnfight och Fighter Extreme. Idag bor han i Nyköping där han nu bedriver en comebacksatsning inom submission wrestling.

– Jag flyttade från Stockholm till Nyköping runt 2004, på grund av bostadsbrist. Då rann tävlandet ut lite i sanden, tyvärr. I Nyköping så var det, på den tiden, svårt att få ihop ett fortsatt tävlande med mitt jobb. Och sparringen där var helt enkelt för dålig. Det var heller inte ett alternativ att åka till Stockholm varje dag. Idag är sparringen i Nyköping mycket bättre och jag kan köra med riktigt duktiga killar.

En ground-and-pounder

Som shootfightingutövare så var Daniel en klassisk ground-and-pounder, där brottning och positionering var det som föll sig naturligt. Han berättar att flera av de gamla teknikerna snabbt väcktes till liv när han började sin nysatsning. Konditionen var det värre med.

– Nu har jag ganska nyligen dragit igång, men det går ganska snabbt att komma tillbaka till känslan och timingen i brottningen. Ju mer jag rullar desto mer väcks rutinen till liv. Jag har gjort lite sporadiska besök på min klubb tidigare, men kondisen har varit dålig. Inför gladiatorerna tränade jag en hel del cardio, så nu kan jag rulla 25 minuter med fullt tempo utan konstigheter.

Beroende på hur utgången under SM blir, så ser framtiden lite olika ut. En vinst betyder att gladiatorn trummar på i sin träning, en förlust betyder någonting annat.

– Jag kommer att ta den här comebacken match för match med start på SM den 20 december. En vinst betyder att jag fortsätter och kör på, helt enkelt. Vid en förlust eller en flopp så behöver jag nog fundera om jag verkligen ska fortsätta på den här nivån. Men, det finns ingen mening att tävla inom någonting om man inte satsar på att vinna.

Mötte ”The Mauler” 2004

Förutom att han, från sin ungdom, har flertalet SM-medaljer i judo så har Daniel även gått match mot en mycket ung Alexander ”The Mauler” Gustafsson. En match som Atterhagen förlorade på domslut.

– Matchen gick 2004 i Göteborg. Alex var fruktansvärd att möta redan då. Han hade långa armar med grym räckvidd och trots att jag är van att ha räckvidden till min fördel så jobbade han ut mig, ganska lätt. Och slog stenhårt såklart. När jag fick in något så slog jag verkligen så det gjorde ont i händerna. Det hände ändå absolut ingenting. Redan då var han en supertalang, även fast han bara var en ”up-and-coming”. Han är där han är idag av en anledning, avslutar Atterhagen.

Foto: JONATAN QVIST /TV4

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer