Nyhet

Överraskande huvudmatch på Invicta FC 10

Huvudeventet mellan galans stora affischnamn Michelle Waterson och brasilianskan Herica Tiburcio tog en, för många, oväntad vändning. Waterson, som inte skulle deltagit från början, lades till på matchkortet först efter en skada på en annan deltagare. Ett vågat drag i retrospektiv…

Huvudeventet mellan galans stora affischnamn Michelle Waterson och brasilianskan Herica Tiburcio tog en, för många, oväntad vändning. Waterson, som inte skulle deltagit från början, lades till på matchkortet först efter en skada på en annan deltagare. Ett vågat drag i retrospektiv…

Tiburcio från Brasilien pratar inte engelska, men hon kommunicerar stenhård fighting utan problem. Redan i rond ett av Invicta FC:s enda titelmatch så dekorerade hon atomviktmästarinnan Michelle Watersons öga med ett ordentligt ”blackeye”. Tiburcio fortsatte sedan att gå hårt åt ansiktet som prytt otaliga marknadsföringsaffischer inför galan den femte december.

Mellan slagen som ven i luften låg alltså Invictas atomviktsbälte och väntade på en utav dem och det behövde inte vänta speciellt länge. Strax efter att den tredje ronden inletts så attackerad Waterson brasilianskan med en höger spark som hon missade. Därefter kom ett försök att följa upp misstaget med en hook kick som tajmades perfekt av Tiburcio som använde sparken för att tvinga ner sin motståndare i en submissionkamp. Och det var början på slutet för Waterson som förlorade när Tiburcio säkrade en guillotine choke, 1:04 i den tredje ronden. Invictas omslagsflicka och tidigare innehavare av atomviktsbältet fick då se slutet på sin vinststräcka, av en bättre Herica Tiburcio.

Övriga matcher under Invicta FC 10

  • Bantamvikt: Tonya Evinger mötte Cindy Dandois och vann sin match via submission (armbar.)
  • Flugvikt: Roxanne Modafferi vann efter full tid mot Andrea Lee via delat domslut.
  • Flugvikt: DeAnna Bennett ställdes mot Jennifer Maia och vann även hon via ett enhälligt domslut.
  • Fjädervikt: Peggy Morgan gick tiden ut då hon besegrade Andria Wawro via enhälligt domslut.
  • Stråvikt: Alexa Grasso avslutade Alida Gray via TKO (punches.)
  • Atomvikt: Jinh Yu Frey ströp ut Cassie Robb via submission (rear-naked choke.)
  • Flugvikt: Rachael Ostovich vann slutligen över Evva Johnson dock via ett delat domslut.

Foto: Sherdog / Dave Mandel

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer