Nyhet

Avslutningstätt under ONE FC 23

MMA-eventet ONE FC 23, höll denna gång till i Mall of Asia Arena på Filippinerna där mötet mellan UFC veteranen Brandon Vera och tungviktsmästaren i URCC, Igor Subora, blev en kort historia. Även huvudmatchen mellan Bibiano Fernades och Dea Hwan Kim avslutades redan 1,16 in i den andra ronden.

Man kan lugnt säga att variationen på avsluten höll ett brett spann under ONE FC 23. Soccer kick, flying knee och rear-naked choke, är ett urval av avsluten som drabbade de motfighters som stod i vägen för vinnarna.

Att döma av urvalet av skrivna artiklar verkar den mest hypade fighten varit mellan tungviktarna Brandon Vera och Igor Subora. Den 37–åriga Vera, som varit aktiv sedan 2002, hade ett facit på 12 vinster och 7 förluster innan han mötte Igor Subora. Efter helgens gala är Veras vinstfacit utökat med ytterligare en vinst. Subora, som gick förlorande från mötet, hade tidigare fem raka vinster bakom sig men fick se sig besegrad redan i den första ronden efter ett massivt slag och soccerkickanfall från Vera, som därmed vann på teknisk knockout.

I kvällens huvudevent så var den en snabb och beslutsam Bibiano Fernandes som gick på ett tidigt avslut på Dae Hwan Kim. Fernandes som vunnit tio av sina dagsaktuella 17 vinster på domslut verkade ha en tydlig gameplan – att avsluta. En gameplan som gav utdelning. Efter dryga minuten i rond nummer två gavs Fernandes en möjlighet att strypa ut, den tidigare obesegrade, Kim. En möjlighet som Fernandes tog till vara på då han vann på en rear-naked choke och därmed försvarade sin bantamviktstitel. Många menar att vinnaren gjorde sin bästa prestation på väldigt längre.

I felt great. I know [Kim] was hungry for a win, but I fought smart and jiu-jistu saved [me.] ”I’m free. I’m the champion. I’m here, säger Fernandes till mmafighting.

I de övriga matcherna på maincard såg resultaten ut enligt följande:

    • Timofey Nastyukhin besegrade Eduard Folayang via knockout (Flying knee, Soccer kicks.) Avslutet kom i 3:11 in i rond 1.
    • Roger Gracie besegrade James McSweeney via TKO (strikes), 3:15 in i rond 3.
    • Kevin Belingon besegrade Koetsu Okazaki via en enhälligt domslut. Full tid.
    • Herbert Burns besegrade Honorio Banario via submission (rear-naked choke), 3:59 in rond 1.
    • Jake Butler besegrade Sylvain Potard, även han, efter full tid, via ett enhälligt domslut.

 

Kolla in Timofey Nastyukhins flying kneeavslut från galan här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer