Kron Gracie har fått en motståndare för sin första MMA-match

BJJ-stjärnan gör sin MMA-debut mot brottaren Hyung Soo Kim den 23 december.

Kron Gracie är flerfaldig mästare inom brasiliansk jiu jitsu, och många har längtat efter en MMA-debut från bjj-talangen. Nu är första matchen bokad, och den kommer att äga rum i Japan den 23 december. Det blir en lättviktsmatch på galan Real Fighting Championship 1.

Kron Gracies far, Rickson Gracie, har sagt att Kron vill ta tillbaka bjj till MMA.

–Han gör ingen ”crosstraining” för att jobba på sina svagheter. Han kommer inte att träna kickboxning, boxning eller brottning. Han kommer att använda sin jiu jitsu för att neutralisera motståndaren, sa Rickson i en intervju.

Klassisk bjj-mentalitet med andra ord. Frågan är om det räcker för att klara sig i dagens MMA-värld? Den 23 december får vi veta.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer