Nyhet

Full pott i Solnahallen

Det blev en minst sagt lyckad kväll för alla svenska MMA-fighters under IRFA 7, då samtliga lämnade Solnahallen med varsin vinst. Lördagskvällens matcher kom att domineras av snabba avslut och intensiva möten. Redan under galans invigande skede så var stämningen i Solnahallen god, men den skulle stegvis bli ännu bättre. Efter att Johannes Lundström besegrat …

Redan under galans invigande skede så var stämningen i Solnahallen god, men den skulle stegvis bli ännu bättre. Efter att Johannes Lundström besegrat David Eriksson, i kvällens enda amatörmatch, så var det dags för den första av sex proffsmatcher att börja.

Proffsdebutanten Herdem Alacabek var först ut i sitt möte med Pawel Okonski och han mottogs varmt av solnapubliken. Han behövde knappt två ronder för att avsluta sin motståndare, som han under stora delar av matchen höll på rygg. Polacken straffades dessutom med ett poängavdrag, efter att ha greppat buren vid ett nedtagningsförsök. 4 minuter och 42 sekunder in i den andra ronden kom nådastöten då Herdem, på ett väldigt kontrollerat sätt, besegrade sin motståndare genom att ta rygg för att vinna på TKO. Nästa match blev inte mycket längre då även Oliver Enkamp plockade ut en seger mot en annan polsk landsman, Lukas Bieniek. I slutsekunderna av den andra ronden lyckades Enkamp sätta en rear-naked choke på sin motståndare och vann därigenom på submission. Olivers trend i att vinna sina matcher under IRFA verkar vara stadigt ihållande.

David Teymur mötte den ryska klossen Gaik Pogosyan som anlände till Solnahallen med fler förluster än vinster. Lördagen visade sig inte vara den bästa av dagar för ryssen att bättra på sina siffror då det efter endast 2 minuter och 57 sekunder var färdiglekt. David hamnade i klinch med sin motståndare och kunde skicka iväg cirka tio hårda thaiknän mot Pogosyans huvud. Brorsan Daniel Teymur var dock snäppet snabbare när han lyckades få in ett fantastiskt armlås på Syvatoslav Shabanov som klappade ur efter 2,38 (!)

Den mest intensiva och jämna matchen stod ändå Karl Albrektsson och Tomasz Janiszewskiför där Karl först gick ut riktigt stark i den första ronden och såg ångande stark ut. I matchens andra rond så hamnade han dock ur balans när polacken vid ett tillfälle lyckades ta en back-mount. Publiken reagerade med klingande jubel när Karl tillslut lyckades vända och vinna, precis som Enkamp på en rear-naked choke, i slutet av rond två.

Kvällens avslutande ”main event” blev en blodig historia då Sadibou Sy med största sannolikhet slog av Gabor Boraros käke i matchens slutskede. Dessförinnan hade Sy demolerat tjeckens överkropp och ben med stenhårda sparkar samt skickat ett antal knän mot Boraros ansikte, vilket resulterat i två matchavbrott för att stoppa Boraros blödning från näsan. När domaren slutligen avbröt matchen och tilldelade Sadibou seger på TKO i den andra ronden, så kan man säga att Gabor Boraros var ganska färdig.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer