Nyhet

Senaste nytt: Alexander Gustafsson möter Johnson 24 januari

UFC bokar Tele 2 Arena för ny gala tidigt nästa år.

Matchen som inte skulle bli av – blir av.

Nyligen kunde vi på Fighter rapportera att Anthony Johnson är klar för att gå match i UFC igen, och nu är det klart att UFC tänker slå mynt av det beskedet så snabbt som möjligt genom att sätta upp en storgala i Sverige, redan i Januari.

Matchkortet kan vi bara spekulera i. Förutom ”The Mauler” mot ”Rumble” är inte mycket känt, men när det gäller andra svenska fighters så bör både Ilir Latifi och Niklas Bäckström vara fräscha igen efter sina respektive förluster. Det är inte otänkbart att UFC skulle försöka hajpa upp den här galan som en eventuell comeback för de båda svenskarna, och kanske ännu fler namn. Vårt nya stjärnskott, Nico Musoke, som tog hem en vinst på galan i Oktober bör också ha en plats på matchkortet.

Tele2 Arena, som är arenan man vill fylla inför eventet, har utrymme för 30 000 personer. Det är dock oklart om den siffran gäller även vid en kampsportsgala. Oavsett det så pekar mycket mot att det här kan bli en monumental kväll, och ett av Sveriges största kampsportsevenemang någonsin.

Biljetterna börjar säljas fredagen den 28 november.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer