Nyhet

Cain Velasquez skadad – Mark Hunt ersätter mot Fabricio Werdum på UFC 180

Velasquez: ”Jag är så otroligt besviken. Att säga att jag var spänd på att få fightas i Mexico för första gången är en underdrift”.

Velasquez: ”Jag är så otroligt besviken. Att säga att jag var spänd på att få fightas i Mexico för första gången är en underdrift”.

Ett skadat högerknä i samband med träning har tvingat den regerande tungviktsmästaren Cain Velasquez att dra sig ur ett titelmöte mot brasilianaren Fabricio Werdum. Istället får the ”Super Samoan”, Mark Hunt en chans att ställa sig på tur för att få kämpa om titeln – och kanske göra sig ett namn i Mexiko på köpet.

–Jag är så otroligt besviken. Att säga att jag var spänd på att få fightas i Mexico för första gången är en underdrift. Jag ska fixa mitt knä och börja träna igen så snart jag kan, säger Cain Velasquez.

Men att fixa ett skadat knä är inte något som man gör i en handvändning, och Cain Velasquez kan nu räkna sig till en av många otursdrabbade fighters som kommer att tvingas gå igenom en längre rehabprocess innan han kan återvända till sin gamla tävlingsform.

UFC 180 skulle bli organisationens första gala i Mexixo, och de 21000 biljetterna sålde slut på bara åtta timmar. Många av fansen hade säkert hoppats på att få se hemmasonen Velasquez fightas, och de lär bli besvikna av den här utvecklingen.

Någon som däremot gläds av det här beskedet är Mark Hunt, som nu får en oväntad chans att tävla om interim-tungviktstiteln.

– Jag släpper allt och flyger till Mexiko imorgon så att jag kan förbereda mig för matchen på bästa sätt. Jag måste komma i form och vänja mig vid miljön, det är jätteviktigt, säger Mark Hunt.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer