Nyhet

”Korean Zombie” måste göra lumpen – försvinner i två år

Världens sjätte bäste fjäderviktsfighter tvingas ta lång paus från fighting.

Den sydkoreanske fightern Chang Sung Jung, kanske bättre känd som ”The Korean Zombie”, måste i år påbörja sin obligatoriska militärtjänst. Från och med den 20 oktober tvingas han därför att lägga handskarna på hyllan. Men den odöde sydkoreanen lovar att fansen inte behöver oroa sig.

–Han kommer att rehabba, träna och komma tillbaka starkare än någonsin efter de här två åren, säger Chang Sung Jungs manager Brian Rhee.

I Sydkorea gör alla män mellan 18 och 35 år gamla militärtjänst. Vid 27 års ålder är det nu alltså Chang Sung Jungs tur.

”The Korean Zombie” är rankad som nummer 6 på UFCs fjäderviktsranking, men har varit utanför oktagonen sedan augusti 2013, då han förlorade en titelmatch mot Jose Aldo. I matchen drog Zombie sin axel ur led, och det är delvis den skadan som legat bakom pausen från fighting. Senast tvingades han dra sig ur en match mot svenske Akira Corassani på Fight Night Stockholm, och ersattes då av Max Holloway.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer