Nyhet

UFC-legenden Royce Gracie blir Bellator-ambassadör

Bellator kniper ännu ett gammalt UFC-namn, siktar på att marknadsföra sig internationellt.

Den första UFC-vinnaren någonsin, Royce Gracie, verkar ha lämnat sin gamla organisation för gott. Men det är inte som tävlande fighter brasilianaren nu går över till den rivaliserande organisationen Bellator, utan som så kallad ”Brand Ambassador”. Det innebär att Royce Gracie kommer att hålla seminarier, göra promotions, ”skriva autografer” samt arbeta för att marknadsföra Bellator internationellt.

–UFC har gjort ett bra jobb de gångna 20 åren med att bygga den här sporten och föra fram den globalt, och jag är glad att vara en del av det. Men Bellator är en växande organisation som jag är ärad att få vara del av. Vi kan bygga vidare MMA som en sport över hela världen, säger Royce Gracie om sitt nya arbete.

Royce Gracie chockade världen 1993 genom att vinna UFC 1 och samtidigt visa upp brasiliansk Jiu Jitsu på kampsportens då, och kanske fortfarande, mest spännande och utmanande arena. Hans MMA-record är 14-2-3.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer