Nyhet

Alexander Gustafsson gör starkt uttalande om UFC i Stockholm

”Det är inte så här man stödjer sina fighters”, säger The Mauler via sin app Mikz.

Alexander Gustafsson fightades inte själv på UFC i helgen, men han var med och såg när en efter en av de största svenska namnen besegrades. Kommentarsfälten har gått varma med kritik – till största delen ogrundad – mot svenska fighters. Via appen Mikz skriver nu Gustafsson om sitt missnöje över responsen från fans och media efter galan.

–Man måste vara toppatlet eller fighter själv för att kunna förstå vad vi går igenom. Ibland vinner vi, ibland förlorar vi, men vi gör ALLTID vårt bästa, skriver The Mauler.

–Att våra egna fans kritiserar oss efter en förlust, med dumma kommentarer om våra prestationer när 99% av dem inte har någon erfarenhet av sporten i verkligheten, det är inte så man stödjer sina fighters, fortsatte han.

Gustafsson försvarar Niklas Bäckström och Tor Troeng i sitt uttalande, och gratulerar Magnus Cedenblad, men han skriver även om Allstars Gym. Gustafsson och många fighters från galan tränar där, och klubben fick ta en hel del kritik av fansen efter galan.

–Jag har tränat på en hel del klubbar runt om i världen, och det är svårt att hitta lika bra träning som den vi har på Allstars, skriver han.

–Vi kommer att komma tillbaka starkare efter det här, det kan jag garantera alla, avslutade svensken sitt meddelande.

Du kan läsa hela uttalandet via appen Mikz.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer