Nyhet

LIVEUPPDATERING: Match för match från UFC Fight Night Stockholm

Fightermag är på plats i globen, följ resultaten i matcherna på UFC Fight Night Stockholm här. Vi uppdaterar rond för rond. Första matchen är schemalagd till kl 18:10.

Niklas Bäckström vs. Mike Wilkinson

Rond 1:

Båda går in tidigt med sparkar, Wilkinson fångar en benspark från Bäckström som lyckas ta sig loss och fortsätter attackera med slag och sparkar. Bäckström fångar Wilkinson i en thaiclinch och får in två klockrena knän i huvudet på Wilkinson, och följer snart upp med en front kick som Wilkinson kontrar med en högerkrok som gör att Bäckström faller som en fura, då Bäckström inte hade någon guard alls när han kastade sparken. Wilkinson hinner få in ett par slag på marken innan domare Rehman går in och bryter, och en överlycklig Wilkinson firar.

Vinnare på KO: Mike Wilkinson 1:19 in i första ronden.


Ilir Latifi vs. Jan Blachowicz

Nu är det dags för Ilir mot Blachowicz. Det här blir ett tufft test för ufc-debutanten Blachowicz. Ilir får stående ovationer på väg in mot oktagonen.

Rond 1:

Nu kör vi! Båda avvaktar i början, Jan måttar en spark. Stor skillnad i räckvidd för de här två, till Jans fördel. Ilir duckar en hög spark. Jan får in en låg spark. Jan vill hålla ilir borta, men Ilir hoppar in med ett slag och Jan vill inte ha något med det att göra. Distans igen i mitten. Hård kroppsspark från Jan och Ilir backar. Ilir segnar ner av en till spark och Jan överöser honom med slag. Domaren stoppar matchen, till publikens ”Nej!”.
Det här trodde undertecknad inte skulle hända.

Vinnare på TKO: Jan Blachowicz 1:58 in i första ronden.


Akira Corassani vs. Max ”Blessed” Holloway

Akira går in till Cornelis Vreeswijk, och Globen faller tyst in i stämningen till Somliga går i trasiga skor. Han sprider ett lugn som bara svensk folkvisa kan göra. Vi hoppas på att Akira kan ta hem det här, så att vi får i alla fall en svensk vinst på huvudkortet.

Rond 1

Båda går in avvaktande, men Holloway lyckas få en en hård slagkombination på Akira. Holloway håller kontroll på mitten av oktagonen, men Akira rusar in och pressar honom med hårda slag. Båda har väldigt snarlik reach och kroppsbyggnad, och även deras stil är lik, så utbytet stående blir ganska jämnt. Holloway träffar Akira med en hård höger som Akira går ned på, men han lyckas ställa sig upp och få tillbaka kontroll i en stående clinch. Men Holloway får in ett hårt och högt knä, Akira försöker separera med slag men Holloway träffar honom och får återigen ned honom på marken, och Akira ligger knockad mot buren och får äta flera slag innan domaren går in och bryter.

Vinnare på TKO: Max Holloway 3:11 in i första ronden.


Gunnar ”Gunni” Nelson vs. Rick ”The Horror” Story

Kvällens huvudmatch är på gång nu. Är Gunnar Nelson världens lugnaste man? Kanske. Publiken älskar honom i alla fall.

Rond 1:

Nelson kommer ut med sin klassiska avvaktande stil medan Story skickar en låg spark. Story är aggressiv tidigt. Publiken hejar på Nelson. Kombination från Nelson som träffar bra. Hård kroppsspark från Nelson. Story gillade inte den. Story skickar en benspark och de går in i clinch. Här är Nelson farlig, men Story är en stark brottare själv. Nedtagning från Nelson, och amerikanen hade inte mycket att sätta emot. Mycket tekniskt. Story trycker ifrån och tar sig upp. Tillbaka till ”kramclinchen” som Nelson gillar. Story jobbar mot kroppen med slag och knän, Nelson håller sig lugn (vad annars). Bra spark från Story får Nelson att retirera, han snubblar efter ännu en spark från amerikanen. Högspark blockeras av Nelson. Islänningen kontrollerar mitten. Avvaktande sista sekunder, Story sätter en spark precis i slutet.

Rond 2:

Story startar med sparkar, men det finns inte mycket bakom dem. Nelson håller sig precis utanför, sparkar, men Story fångar den. Nelson sätter en Spinning back kick men fastnar på Story och faller. Tar sig upp. Story landar hårda slag på islänningen. Nu har Story mitten. Story har ett cut ovanför höger öga. Gunnar är tillbaka på offensiven. Story landar hårda smällar, men Nelson är lugnare än en yoga-instruktör. Bra overhand från Nelson. Story pressar tempot, Nelson får inte riktigt igång sitt spel. Bra slag från Nelson landar, och ett till. De är tillbaka i mitten. Nelson träffar med ett bra slag. Story får in några hårda slag i slutet av ronden och Nelson ser skakad ut. Slut på rond 2.

Rond 3:

Story är aktiv tidigt men nelson skuttar runt, får till en nedtagning men Story använder sig av buren för att ställa sig upp. Story uppercuttar i brytet. Nelson får thaiclinch och knäar mot Storys ansikte. Mer bensparkar från Story, Gunnars ben börjar se lite rött ut. Clinch igen, Story bryter den med slag. Nelson går in i clinch igen och Story slår sig ut. Gunnar sätter en bra spark mot kroppen. Story rusar in men får inget att hända. De är tillbaka i mitten igen. Nelson söker thaiclinchen men Story vill verkligen inte dit. Förståeligt. Hårt slag landar för Nelson. Nelson sparkar högt, och Story svarar med samma mynt. Kroppsslag landar från Story, och en lågspark. Nelson spelar ett högt spel med sin låga guard. Mer hårda slag från Story, det finns en risk att han tröttar ut sig i det här tempot. Djupa andetag från Story i sista sekunderna.

Rond 4:

Story går in med bensparkar igen. Story jagar kroppsslagen, Nelson svarar med ett rakt slag mot huvudet. Nelson får ta ett hårt slag och blir sänkt! Story jagar med ground and pound, men släpper upp islänningen trots en dominant position! Nelson rör sig illa på fötterna, går på en desperat nedtagning och blir utsprawlad. Nelson vill verkligen ta ner nu. Story trycker upp honom mot buren men det finns inte mycket kvar i tanken. Hårt knä från Story. Och ett till. Nelson rör sig i halvfart nu. Men guarden är fortfarande vid höfterna. Story driver på allt vad han orkar. Två hårda slag landar för Story. Två till precis innan rondklockan ringer. Nelson är illa ute.

Rond 5:

De möts i mitten. Story öppnar med låga sparkar, och en hög. Slag från Story sitter. Nelson söker clinch men får inget för det. Slagväxlingar i mitten som Story har överhanden i. Story landar ett knä på Nelson, och en vänsterkrok. Story taggar Nelson gång på gång med slag, och islänningen har inget svar. Benspark hittar hem för Story. Gunnar träffar, försöker ta clinch, men Story straffar honom med kroppsslag. Fler slagväxlingar, Story trycker på och Nelson får käka läder. Nelson får in en bra träff, första på länge med en minut kvar i matchen. Nu måste Gunnar göra något om han ska ta över matchen. Story fortsätter att hitta Nelsons haka med sina slag. Sista tio blir ganska avvaktande. Jag tippar på Story i den här matchen.

Vinnare via delat domslut: Rick ”The Horror” Story

Ernest Chavez vs. Zubaira Tukhugov

Ernest Chavez går in mot ringen till Jay Z, ser spänd ut. Zubaira Tukhugov skuttar in, ser glad och laddad ut. Bobby Rehman är kvällens första domare.

Rond 1:

Fighters möts i mitten. Chavez är aggressiv och går in med slag, Tukhugov backar. Chavez pressar Tukhugov mot bursidan. Båda mäter slag och sparkar, inget träffar rent. Chavez pressar på och Tukhugov fortsätter retirera, inte bra för Tukhugov i början. Tukhugov svingar hårt men missar. Inget har landat än så länge när Tukhugov prövar på en spark. Hårt slag från Tukhugov landar och han följer med en spinning backkick. Chavez fortsätter att pressa. Chavez har ett cut från slaget innan. Bra footwork från Tukhugov som börjar hitta rytmen sent i matchen. Tukhugov träffar chavez igen med ungefär halva tiden kvar. spinning backfist leder till kombination för Tukhugov. Chavez driver FORTFARANDE på men blir taggad av Tukhugov. Tukhugov försöker sig på en frontkick men missar. Tukhugov rusar in med slag. Chavez saktar ner något men driver fortfarande tempot. Tukhugov siktar på Chavez cut, träffar med en slagkombination och sänker Chavez! Men han är uppe på fötter igen! Tukhugov saktar inte ner utan fortsätter med vildsinta vänsterslag, Chavez kryper ihop för att försöka skydda sig men Tukhugov släpper inte trycket och domare Bobby Rehman går in och bryter med 40 sekunder kvar i matchen.

Vinnare via TKO: Zubaira Tukhugov, 4.20 in i första ronden.


Marcin Bandel vs. Mairbek Taisumov

Rond 1:

Matchen drar igång och Bandel går in hårt mot Taisumov, han pressar ordentligt med slag. Taisumov kastar iväg en spark som Bandel försöker att fånga, vilket leder till att han hamnar i en dålig position. Taisumov tar direkt chansen och pressar Bandel med slag, och han får in en stenhård rak höger som sänker Bandel. Taisumov hinner få in tre slag på marken innan domaren hinner in emellan för att bryta matchen efter en minut och en sekund.

Vinnare via TKO: Mairbek Taisumov, 1:01 in i första ronden.


Tor Troeng vs. Krzysztof Jotko

Jotko går in först och dansar fram till buren. Skön! Hemmasonen Tor går in och publiken lyfter taket. De bara vrålar! Inte särskilt förvånande.

Rond 1:

De möts i ringen, båda avvaktar. Jotko mäter med slag och pressar lite. Jotko svingar vilt och pressar, tor går på en single leg men missar den, det blir clinch for Tor. Tor jobbar hårt för nedtagning, Jotko slår måt huvudet men tor har fortfarande dubbla underhooks. Jotko boxar på men inget som skadar Tor. Nu är det kamp om greppet, Jotko separerar och Tor måttar en spark. Jotko går in och slår, träffar Tor med flera slag. Tor går på nedtagning men får ett knä i magen tillbaka. Tor pressar upp Jotko mot buren igen. Svensken jobbar hårt för svepet men missar nedtagning igen. Bra försvar från Jotko. Äntligen får Tor nedtagningen men Jotko schabblar och tar sig upp. Mycket bra nedtagningsförsvar från Jotko. Publiken ropar ”Sverige, Sverige”. Clinch igen, men Jotko separerar och slår slag som Tor tar på armarna. Ny nedtagning från Tor men Jotko sprawlar bra. Nu har Jotko clinch mot buren och Tor får en armbåge i ansiktet. Jämn kamp om grepp med 1 och tio kvar i ronden. Tor vänder och pressar Jotko mot buren. Dubbla underhooks från Tor, men kan han göra något av det? Jotko knäar mot Tors ben och separerar. Jotko ser trött ut med 25 sekunder kvar i ronden. Sista tio blir avvaktande, tills Jotko träffar med ett hårt slag. Publiken buar när Jotko knäar efter att rondklockan ringt.

Rond 2:

Jotko går in med en höger mot kroppen och pressar Tor. Svensken retirerar när Jotko attackerar, Tor försöker dyka igen men får inget för det. Tor sparkar mot benet och Jotko svarar med spark. Ännu ett trött nedtagningsförsök från svensken resulterar i fler knän från jotko. Båda fighters ser trötta ut med 3. 27 kvar av matchen. Tor går in på nedtagninsförsök men exponerar sig för knän samtidigt. Jotko pressar upp Tor mot buren och fortsätter att knäa och slå. Det ser inte bra ut för Tor nu, publiken är upprörd. Thaiclinch, knä och armbåge från Jotko. Tor turtlar men Jotko är på honom och svensken får ta emot hårda knän mot mellangärdet. Det ser riktigt illa ut för Tor med två minuter kvar i ronden. Tandskyddet åker ut för Tor, men vi är igång igen. Ännu ett nedtagningsförsök från Tor, han lyckas pressa upp Jotko mot buren. Hur mycket har Jotko kvar efter sin tunga offensiv? Jotko vänder och knäar igen, träffar med en armbåge också. Jotko får in en uppercut mot buren och behåller kontrollen. Armbåge från jotko. Båda fighters är trötta och avvaktar i de sista 20 sekunderna.

Rond 3:

Publiken jublar. Nu gäller det. Tor måttar slag. Jotko backar. Svensken pressar nu, går på nedtagning och trycker upp Jotko mot buren. Jotko försöker hamna i bättre position, Tor jobbar stenhårt för nedtagning. Clinch mot buren där svensken har kontroll, Tor går på singleleg men missar, han får in en uppercut men Jotko vänder och knäar. Tor får till en nedtagning men Jotko scramblar och slinker ur greppet. Nu har Jotko Tor mot buren, men svensken vänder och får dominant position igen. Jotko separerar, båda fighters är trötta men publiken eldar på. Tor går in men blir träffad i rusningen. Jotko vädrar blod och träffar med slag och armbågar. Det är två minuter kvar i ronden när svensken går in på ännu en nedtagning. Avvaktande i clinchen mot buren där Tor är dominant. De separerar och avvaktar. Tor rusar in men får inget att hända. Jotko pressar mot buren och träffar. Jotko jobbar på nedtagning och lyckas ta ner svensken. Tor hotar med giljotin men Jotko ser vad som händer. Jotko försöker sig på en nedtagning till, förmodligen för att plocka poäng i sista sekunderna. De separerar och nu är det tio sekunder kvar. Tor går på en sista nedtagning efter att Jotko ofattbart ”firar” genom att lyfta sina händer innan matchen är slut. Jotko sprawlar ut Tor innan matchen tar slut.
Domarna får ta den här.

Vinnare via enat domslut: Krysztof Jotko.


Cathal Pendred vs. Gasan Umalatov

Pendred blir direkt en publikfavorit när han går in till nittiotalsdängan Butterfly med Crazy Town. Irländaren är en people pleaser.

Rond 1:

Pendred går direkt på singleleg men Umalatov vänder mot buren. De bryter isär. Pendred träffar hårt i distansen, och laddar på en hård uppercut som han följer upp genom att clincha mot buren med dubbla underhooks. Umalatov verkar jobba mot en giljotin men tappar, Pendred försöker ta ner mot buren men Umalatov jobbar bra på sitt nedtagningsförsvar. Pendred lyfter och får ner Umalatov, som försöker jobba sig upp med ryggen från buren. Pendred försöker dra bort honom från buren men Umalatov lyckas ställa sig. Pendred jobbar hårt men de separerar ur clinchen. En hård spark från Pendred, som hår in aggressivt mot Umalatov. Pendred försöker ta ner men får inte med sig höften och fastnar. De separerar, och Pendred attackerar benen på Umalatov igen. Spinning backkick från Umalatov och Pendred kontrar med en låg spark. Umalatov träffar med en overhand i en slagväxling, lyckas få en nedtagning på Pendred precis innan rondens slut, men Pendred ställer sig snabbt upp.

Rond 2:

Umalatov går in aggressivt i det stående och träffar Pendred hårt med en uppercut. Pendred jobbar på sina bensparkar och överraskar med en highkick. Umalatov håller press med sitt forarbete, Pendred försöker clincha men de går snabbt isär igen. Båda kastar många singlar i distansen stående. Pendred fortsätter kasta udda sparkar men blir träffad hårt av Umalatov. Pendred laddar på hårda overhands men får inget fäste, men så får han in en hård smäll på Umalatov som går ned, får käka några slag på marken men ställer sig upp- Pendred verkar vara klar i skallen och börjar igen jobba från sitansen. Båda avvaktar stående tills Pendred försöker komma in i clinch, men han misslyckas med detta. Pendred inleder ofta attacker mot Umalatov men han blir hårt kontrad flera gånger i boxningen. Pendred försöker ta ned mot buren de sista tio sekunderna, och ronden avslutas mot burväggen.

Rond 3:

Pendred jobbar sina sparkar, men båda är avvaktande under den första minuten. Ingen lyckas få fäste med några slag, och ingen försöker heller få en kombination. Pendred kanske vet att Umalatov är bra på att kontra och är därför försiktig med att gå in i hans motståndares distans. Varje gång Pendred går in blir han hårt kontrad av Umalatov, som på det sättet lyckas hålla distansen. Publiken blir frustrerad med det låga tempot och försöker få igång fightersen. Pendred gör ett par nedtagningsförsök som inte leder någonstans, han saknar den explosivitet som behövs för att få ned sin motståndare. Med en minut kvar i matchen blir publiken än mer otålig, och de försöker tappert få upp tempot i matchen genom att heja på. Pendred gör ett sista misslyckat nedtagningsförsök och så går tiden ut. Det finns ingen klar vinnare när rondklockan ringer.

Vinnare på delat domslut: Cathal Pendred.


Dennis Siver vs. Charles Rosa

Rond 1:

Och vi är igång. Rosa går in sidleds mot siver och sparkar. Rosa sparkar flera gånger och Siver svarar med egna sparkar. Rosa har en karateliknande sidostående stil. Siver måttar en spark och Rosa svarar med samma mynt. Vild slagväxling där Siver får överhanden. Mycket sparkar från Rosa tidigt. Han hänger på bra där inne. De byter låga sparkar. Mycket distans hittils i matchen. Siver träffar Rosa men han återhämtar sig snabbt. Rosa träffar siver med en höger. Det är jämnt i första ronden. Siver går på nedtagning och får den. Siver får sidemount. Nu ligger de i nord-syd, siver passerar till sidemount igen. Bra kontroll från Siver, men han får inte riktigt igång sin GNP. Siver tar armtriangel och den är riktigt tight. Rosa försöker försvara men det här kan vara slut när som helst. Otroligt att Rosa fortfarande är kvar i matchen, han bryggar vildsint. Rosa kommer loss och får in en kneebar på Siver. Siver scramblar hamnar i en triangel men tar sig ur. Rosa går till armbar men Siver tar sig ut och de är uppe igen. Oerhört slick grapplingutväxling där Rosa imponerar stort. Siver pressar med 20 sekunder kvar, men Rosa är stabil. Båda fighters måttar sparkar. Smutsig slagutväxling i sista tio. Riktigt bra första rond från båda fighters.

Rond 2:

Bra kondis från båda, Rosa går tillbaka till sin sidostående stil. De byter sparkar igen. Ser ut som en kickboxningsmatch just nu. Hård benspark från Siver. Siver börjar sätta ihop sina sparkar. Rosa går på highkick men snubblar. De kommer upp snabbt igen men Rosa får äta några slag. Siver träffar med hårda slag, Rosa går i backen men scramblar. Nu är de på marken med Siver i topposition. Rosa tar sig mot buren men Siver försöker dra ut honom därifrån. Siver tar backmount men Rosa får till en reverse från ingenstans och nu är han överst. Rosa är i Sivers guard, men Siver sveper Rosa och de är tillbaka på fötterna. Vilken match! Rosa träffar med benspark, Siver svarar med en egen spark men amerikanen fångar den och tar ner honom. Rosa passerar, men Siver sveper igen och hamnar i sidemount. Bra kontroll återigen från Siver men amerikanen är lömsk från ryggen. Full mount för Dennis Siver. Rosa pressar och tar sig tillbaka till halvguard. Rosa sveper Siver och de scramblar. Siver är på topposition igen. Rosa får full guard och försöker få till något offensivt, men båda är svettiga och det är svårt. Siver får halvguard och jobbar hårt för sidemount. I sista sekunderna går Rosa på benlås igen, men hinner inte få till något.

Rond 3:

Rosa går ut starkt, fångar en av Sivers sparkar och tar ner honom. Siver scramblar och de hamnar i en ovanlig 50-50 position på marken. Rosa går på toehold mot Sivers ben, men Siver tar sig ut och hamnrar i halvguard. Rosa turtlar och Siver tar ryggen. Siver har båda hookarna inne och försöker sig på ett rear naked choke, Rosa försöker vända sig men Siver sveper och hamnar i mount. Bra grappling från båda fighters, men Siver har överhanden tidigt i sista ronden. Rosa jobbar på offensiva tekniker från guarden och får Siver att tänka till. Siver stackar men Rosa hotar med armbar, tappar den och Siver passerar till sidemount, nu turtlar Rosa och Siver kontrollerar igen. Siver etablerar sidemount när amerikanen rullar. De ställer sig upp igen. Siver träffar hårt med en vänster. Rosa ser trött ut, Siver träffar med en spinning back kick och sänker sedan Rosa med ett snyggt knä, men amerikanen är kvar i matchen. Siver har full mount när Rosa försöker ta sig ut. Siver etablerar back mount från en scramble, men Rosa lyckas vända och vänder i sista sekunderna, jobbar Ground and pound! Siver lyckas vända och avslutar matchen med ett armbarförsök. Vilken match! Otroligt jobbat av Charles Rosa, men det känns som att Siver har en liten fördel.

Vinnare på enat domslut: Dennis Siver.


Nico Musoke vs. Alexander Yakovlev

Ett av Sveriges riktiga stjärnskott, Nico Musoke, kliver in i buren för att möta Alexander Yakovlev. Stämningen är hög i Globen och publiken är peppad, ett enormt stöd för Musoke får taket att lyfta och öronen att domna av.

Rond 1:

Nico får snabbt clinch mot buren och jobbar knän mot Yakovlev. De båda delar ut slag i distansen och Yakovlev försöker sig på en nedtagning som Nico snabbt stoppar. Nico håller kontroll mot buren med dubbla underhooks, Yakovlev vill komma ut ur clinchen men Nico har stenhård kontroll på honom mot burväggen och ger honom inte en tum. Nico byter till thaiclinch och fortsätter att sätta slag på Y som lyckas separera. Yakovlev försöker återigen ta ned men möter en vägg av Musoke. När Yakovlev separerar ur clinchen träffar Nico med slag. I de sista tjugo sekunderna av första ronden är slagväxlingarna hårda och Nico får ett cut.

Rond 2:

Nico går tidigt på en singleleg som han inte lyckas få in och han hamnar återigen i dominant position mot buren. De separerar och växlar flera slag i distansen, Nico pressar men har inget klart övertag mot Yakovlev. Nico pressar med jabben, får en spark fångad av Yakovlev men tar sig snabbt ur, och lyckas snart återfå kontroll i clinch mot buren. Nico får in några fina träffar när de bryter isär, och han visar verkligen upp vilka fina tekniker han har i sitt stående spel. Yakovlev försöker igen ta ned men stoppas stenhårt av Nico, och man kan se hur Yakovlev har sår på ryggen efter alla hårda clincher mot buren. Med 30 sekunder kvar får Nico efter ett gäng snygga sparkar återigen kontroll mot buren och han nöter ner Yakovlevs ben med hårda knän.

I rondvilan är Yakovlevs coach energisk och piskar honom med handduken och skriker för glatta livet.

Rond 3:

Båda jobbar hårt i sitt stående med slag och spark. Efter en kort stund i clinch separerar de båda och fortsätter måtta slag, Nico får in en fin kombination på Yakovlev som försöker ta ned Nico. Återigen misslyckas han bara för att hamna med sin såriga rygg upptryckt mot burväggen. När de ännu en gång separerar är det Nico som styr med fotarbetet, Yakovlev har ingen octagon control vid den här tidpunkten. Vid varje försök Yakovlev gör för att få kontroll i clinch eller nedtagning så hamnar han i dålig position mot buren. Nico landar i distansen en stenhård kroppsspark som hörs hela vägen ut på pressläktaren, och får snart även in en hård huvudspark på Yakovlev som lyckas få in ett slag på Musoke. Publiken eldar upp i sista minuten och hejar på Nico, som verkligen försöker ta ned Yakovlev som lyckas separera. Med 20 sekunder kvar börjar Yakovlev slugga, och han får kontroll mot buren som Nico snabbt vänder till sin fördel. Matchen är slut och Nico lär vinna på sin dominans i clinchen.

Vinnare på enat domslut: Nico Musoke.


Magnus Cedenblad vs. Scott Askham

Rond 1:

Vi är igång! Jycken tar mitten av buren och pressar Askham. Askham sparkar, slår, men Jycken får in en höger. Bra knä från Jycken. Svensken går på nedtagning men Askham sprawlar. Jycken jobbar med knän mot amerikanens lår mot buren. Jycken tar nedtagning och publiken jublar. De hamnar i Askhams guard. Jycken jobbar kroppsslag i guarden, försöker passera men fastnar. Ganska inaktivt på marken med hälften av första ronden kvar. Askham försöker jobba offensivt men Jycken stänger ner honom, men svensken lyckas inte få något att hända själv heller. Askham går på en halvtaskig armbar och får äta några slag. Askham gör donkey-kong-slag från ryggen. Tio sekunder kvar, men inte mycket händer.

Rond 2:

Askham öppnar med sparkar mot benen och mellangärdet. Jycken går på en aggressiv nedtagning och får den. Frågan är om han kan göra mer med den i den här ronden. Askham har full guard, Jycken försöker jobba ground and pound, men får inte igenom något nämnvärt. Jycken har stora problem med att passera Askhams långa ben. Domaren ställer dem upp, rätt beslut. Jycken slår, sparkar, träffar med slag. Svensken clinchar upp igen, men amerikanen vänder och har nu dubbla underhooks. Jycken ser trött ut, försöker sig på ett kast men misslyckas. Jycken lyckas vända mot buren, men Askham vänder igen. Amerikanen träffar med ett knä när jycken vänder. Domaren separerar dem. Askham sätter en frontkick rakt i ansiktet på svensken som slåt ut tandskyddet och Jycken går ner som en hösäck! Ställer sig upp men får äta knän. Det ser riktigt illa ut för Jycken. Han ser fortfarande inte återhämtad ut. Askham har Jycken upptryckt mot buren när svensken räddas av klockan.

Rond 3:

Jycken ser fortfarande tagen ut, men träffar med en hög spark. Trycker upp Askham mot buren, men amerikanen vänder på steken och försöker ta ner. Jycken scramblar och hamnar i dominant position igen mot buren. Jycken får back control, men Askham rullar ut, äter ett hårt slag på vägen. Jycken har halvguard och försöker jobba slagen därifrån. Får fortfarande inte igång någonting, men publiken gör allt för att peppa honom. Askham tar sig tillbaka till full guard på marken. Amerikanen försöker vara offensiv från ryggen medans Jycken försöker kontrollera och passera, men Askhams ben är än en gång i vägen. Med 40 sekunder kvar ställer domaren dem upp. Hård spark från Askham besvaras av en högerspark från Jycken. Askham sätter ett hårt knä på Jycken mot buren, och en uppercut. Matchen går tiden ut, och Magnus firar, men gjorde han tillräckligt för att återhämta sig i domarens ögon efter amerikanens frontspark?

Vinnare på enat domslut: Magnus Cedenblad.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer