Nyhet

Testresultat visar att Cung Le var dopad i matchen mot Michael Bisping

Fightern stängs av i ett år för tillväxthormon, säger sig vara ”totalt överraskad av testresultatet” och ifrågasätter processen.

Minns ni instagrambilden på en rippad Cung Le innan matchen mot Michael Bisping i Macau, den som han själv hävdade var resultatet av bra ljus? Testresultaten efter galan har nu visat att hans fysik berodde på lite mer än bara bra lampor. Cung åkte nämligen dit för HGH, human growth hormone, eller mänskligt tillväxthormon.

–Jag blev totalt överraskad av resultatet på mitt test. Jag har blivit informerad att HGH-testing är opålitligt och har en hög frekvens av osäkerhet. Jag vill upprepa för mina fans och alla MMA-fans att jag inte har tagit några prestationshöjande medel eller något som skulle orsaka mina naturliga HGH-nivåer att öka, sade Cung Le i ett uttalande.

Michael Bisping, Cung Les motståndare i matchen, pratade redan innan matchen om att det verkade som att Cung Les ”gener kickar in i 40-årsåldern”, och trots sin vinst är han än mer upprörd nu.

–Han försökte fuska bort vinsten från mig, sade britten om dopingdramat.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer