Nyhet

Tim Kennedy: ”Domaren fuckade upp ordentligt i min match”

Kennedy ventilerar sin frustration i ny intervju, kan vara utan match i upp till sex månader.

Efter sin förlust mot Yoel Romero på UFC 178 pratade den amerikanske fightern ut i en intervju med Ariel Helwani.

–Jag trodde att matchen var över två gånger. Jag tycker att någon måste ställa sig upp och vara ”en bättre man” i den här situationen. Dana White vet att han fuskade, Nevada Athletic Commission vet att han fuskade, hans hörn visste att han fuskade. De skröt om det, log om det, sa Kennedy.

Tim Kennedy var på gränsen till att avsluta Yoel Romero i andra ronden när kubanen räddades av klockan i sista sekunden.

–Så jag tänker, vad är det som händer? Jag pekar på Dana White, på publiken, på kommissionen, pekar på domarna. Han fick 28 sekunder extra, tänk dig vad som hänt om jag hade fått 28 sekunder till i andra ronden. Han hade inte kunnat gå på en månad, fortsatte fightern.

Dana White själv kallade Romeros tilltag i matchen för ”det smutsigaste tricket i boken” under presskonferensen efter galan. Tim Kennedy riktar nu hård kritik mot domaren John McCarthy.

–Han fuckade upp ordentligt i min match. Han blev spelad av alla tre, och han bara lät det hända, sa han.

Oavsett vad som händer med matchresultatet från UFC 178 så kommer det förmodligen att ta ett tag innan Kennedy kan ställa sig i Oktagonen igen. Läkarna talar om sex månader på grund av en orbital fraktur som han fick i matchen mot Romero. Det lär bli en bitter väntan.

Joel Larsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer