Nyhet

Anderson Silva ger upp titeljakten

I en intervju med den brasilianska nyhetssidan Fantástico berättar Anderson Silva att han plågas av fantomsmärtor efter den ödesdigra matchen mot Chris Weidman i december förra året.

I en intervju med den brasilianska nyhetssidan Fantástico berättar Anderson Silva att han plågas av fantomsmärtor efter den ödesdigra matchen mot Chris Weidman i december förra året. Enligt honom själv är han tillbaka ”till 91 %” men tilliten till benet saknas fortfarande, något han just nu arbetar med en psykolog för att lösa.

”Jag kommer inte att skada mig, jag vet att jag inte kommer att skada mig, men rädslan är naturlig. Jag vill inte känna den smärtan någonsin igen.”

Han fortsätter, ”Jag mår bättre av att träna i Brasilien. Och för att kunna återvända till 100 % tränar jag hellre här.” Men på frågan om framtiden svarar Silva att han är klar med att jaga medelviktstiteln.

”Sanningen är att det kommer bara att finnas en Ayrton Senna, bara en Pele, och det kommer bara att finnas en Anderson Silva. De som såg mig, såg mig.”

Anderson Silva möter Nick Diaz vid UFC 183 i januari.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer