Nyhet

MMA + skådespel = sant?

Allt fler MMA-fighters vandrar vägen från buren till filmduken, eller lever med en fot i vardera värld. För filmbolagen är det en klar fördel ur marknadsföringssynpunkt att få med en kändis som en UFC-fighter på filmaffischen. Likaså borde den kroppskontroll och de vältränade kroppar som MMA-fighters ofta besitter vara en dröm för dem som koordinerar slagsmålsscener. …

Det finns flera exempel på fighters som vandrat banan från UFC:s oktagon till filmdukens minst lika dramatiska slagsmålsscener. Inte helt oväntat får kända MMA-fighters roller i actionfilmer.

Ett exempel är welterviktslegenden George St. Pierre som fått en roll i Marvel-filmen Captain Amercia. Slagsmålsscen och lite dialog kan ses nedan. Finns det någon talang för skådespel?

Även filmserien The Expendables har tagit in UFC-fighters bland skådespelarna. Först ut var Randy Couture som kan ses nedan. Randy har även spelat i andra mer eller mindre kända filmer såsom The Scorpion King 2. Men det senaste tillskottet till serien är Ronda Rousey som för tillfället spelar in The Expendables 3. Under den första inspelningsdagen påstås hon ha brutit ett revben på regissören Patrick Hughes – för att hon var nervös! Hon behövde värma upp och lugna nerverna genom att slå lite på något, så hon bad Patrick Hughes hålla upp armarna och agera slagpåse. I efterhand har hon dementerat ryktena – hon påstår att hon inte alls slog så hårt. Oavsett vad som hände tycks det finnas en marknad för UFC-fighters på bioduken.

Andra exempel är Quinton ”Rampage” Jackson och Gina Carano som båda gjort framträdanden på filmduken. Bedöm själv om det finns någon talang för skådespel nedan.

Sist men absolut inte minst har vi vår svenska stolthet Alexander Gustafsson som inom kort kommer att synas på bioduken i en Johan Falk-polisfilm. Kommer han att prestera lika bra på duken som i buren?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer